Prevensjon uten vektøkning

Finnes det prevensjonsmidler som ikke gir vektøkning? Bruk av p-piller og andre prevensjonsmidler som inneholder hormoner fører til vektøkning hos mange kvinner fordi de både binder vann i kroppen og øker apetitten. I denne artikkelen skal vi forklare hvorfor det skjer, og ta for oss prevensjon som ikke gir vektøkning.

Flere p-pille merker og andre prevensjonsmidler som inneholder hormoner påvirker vår sult- og metthetsregulering ved å virke på nevrotransmittere i hjernen, som serotonin og dopamin. Det betyr ikke at forbrenningen endres, men at vi opplever endret sult og metthetsfølelse.

Noen prevensjonsmidler virker direkte på kroppens fettlagring, men i de fleste tilfeller er det økt inntak av kalorier som gir ekstra kilo. Mange prevensjons typer påvirker nemlig appetitten, og kan gi deg ulvehunger, men tendensen til vektøkning varierer mye fra kvinne til kvinne.

En lite kjent sammenheng er at hormonet progesteron «tas bort» ved bruk av de fleste p-piller, og østrogen kommer ut av balanse.  Det er dette som fører til økt vannbinding i kroppen.  Videre blir kroppen automatisk stresset og nivået langtidsstresshormonet kortisol stiger til kanskje 3-4 ganger det normale.  Dette fører igjen til at at mye av næringsopptaket direkte lagres som fett.

Prevensjonsmidler uten vektøkning

Merker du at kiloene øker i takt med inntaket av nye prevensjonsmidler, kan det å bytte prevensjon være løsningen. Er vektoppgangen betydelig bør du ta kontakt med fastlegen din og diskutere om du kan forsøke et annet prevensjonsmiddel. Opplever du at du blir premenstruell og får økt matlyst i tiden før menstruasjon, vil det ofte være lurt å velge en p-pille som ikke bare består av gestagener, som for eksempel østrogenfrie p-piller gjør, eller velge et naturlig hormonfritt alterantiv som er like sikkert, men helt uten bivirkinger.

Den gode nyheten er at mange opplever å gå ned i vekt når de slutter på p-pillen. Og det er spesielt dersom de la på seg når de begynte på prevensjonspillen. Mange kvinner som har opplevd bivirkninger ved bruk av p-piller eller andre hormonelle prevensjonsmidler, skifter til de populare fertilitetsmonitorene som f.eks Pearly eller Ladycomp. Og mens de opplever å få sin gamle figur tilbake pga vekt reduksjon, vil de også oppleve den store forskjellen og fordelen med å bruke naturlig hormonfri prevensjon helt uten bivirkninger. Man vil da bli bedre kjent med sin egen kropp og syklus, samt slippe beskymringen med kunstige hormoner.

Hvilken prevensjon som ikke gir vektøkning skal jeg velge?

Ladycomp, Pearly 2 og Daysy  er det perfekte valget for hver kvinne som er helsebevisst og er i harmoni med kroppen sin. Våre fertilitetsmonitorer eller PFCer nyter stor tillit blant kvinner som Europas mest pålitelige både anbefalt til  naturlige prevensjon og til naturlige familieplanlegging. Grunnlaget og sikkerheten er det samme for alle Ladycomp-modellene, Pearly 2 og Daysy. Du måler temperaturen under tungen med en supernøyaktig sensor hver dag når du våkner (det er dessverre en utbredt misforståelse at det må måles til samme tidspunkt hver dag). Hopper du over en dag eller to, går det helt fint. Tempen vises sammen med syklusdag og grønt når det er sikkert og rødt eller gult på de fruktbare respektive usikre dagene. Når menstruasjonen kommer, registrerer du den.  Temperatur er sikkert som metode – les mer..

Ladycomp 6-serien – Fargedisplay, menyføring, sensor i ledning slik at du kan se displayet under måling, ny sensor måler ca 30% raskere enn tidligere, kan kobles til PC/Mac, drives av 2 AAA-batterier du kan skifte selv. 130 g m batterier. Les mer om Ladycomp 6 serien

Pearly 2 – Vårt mest solgte til prevensjon gjennom tidene, Pearly, er nå kommet i ny og forbedret utgave og er mer aktuell enn noen gang. Pearly 2 har forbedret og raskere sensor som du vipper ut og legger under tungen for måling, display med farget bakgrunnsbelysning (ses ikke i dagslys) som viser grønt på grønne eller sikre dager, rødt på fruktbare.  Pearly 2 drives av et AAA-batteri som bruker skifter selv.  (Pearly måtte sendes inn for batteribytte), 60 g med batteri. Betjenes med 3 taster: Sirkel = OK, minus = Nei eller tilbake i klokke eller kalender, pluss = Ja eller frem. Enklere kan ikke prevensjon bli! Les mer om Pearly 2

LadyComp 6B – Baby: Sannsynligvis et av verdens beste hjelpemiddel for å bli gravid

Personlig FruktbarhetsComputer -PFC -Ladycomp 6B – vårt topprodukt med utvidet fokus på graviditet. Dette er den totale fertilitetsmonitoren som også dokumentererer syklusen over år.  Alt går automatisk – Du tar kun kjapt tempen når du våkner, får rødt for fruktbar, grønt for ufruktbar. Neste forventede Eggløsning, EL, vises sammen med tilhørende termin med dato fra dag 2 i syklusen. EL-dag markeres med rødt blinker. Menskalender for neste 6 måneder gir indikasjon på fremtidige EL. Samleie kan registreres, og LC 6B markerer når det er tidsmessig klaff med eggløsning.  Slår i normaltilfelle ut på graviditet ca 18 dager etter befruktning – rødt – gult – grønt lyser konstant. Du kan se tempkurven med eggløsninger i displayet, får automatisk statistikk som viser sykler uten EL og med nedsatt gullegmefunksjon og mye mer. Slik vet du fort alt om syklusen. Og ønsker du prevensjon før eller etter svangerskap – bruker du den omvendt og har 99,3% sikkerhet. Les mer om Ladycomp 6B

Et sikkert alternativ

LadyComp 6 og Pearly2 er et 99,3% sikkert prevensjonsalternativ, naturlig og uten bivirkninger.  De er ideelle for alle som prinsippielt ikke vil bruke hormonell prevensjon eller spiral, for alle som av medisinske årsaker ikke kan eller av medisinske årsaker ikke bør bruke hormonell prevensjon eller spiral. Disse 3 gruppene representerer rundt 50% av kvinner i fruktbar alder.  Les mer om sikkerhet.