Sluttet med P-pillen sexlysten tilbake

Slik får du sexlysten tilbake etter p-pille-slutt

En av de mest vanlige bivirkninger av p-piller er lav sexlyst. Faktisk er det så mange kvinner som opplever dette, at det er blitt litt som en spøk, en grusom en. Du tar en pille for å slippe bekymringer for å bli gravid, bare for å finne ut at du ikke lenger ønsker å ha sex! Vi skal her ta for oss hvordan få sexlysten tilbake etter du har sluttet med pillen eller annen hormonell prevensjon.

Mangel på sex i samlivet er slette ikke noe bare noen få personer opplever, og behovet for sex varierer fra person til person, og i ulike faser av livet. Generelt hevdes det at menn har større behov enn kvinner, selv om dette ikke er en regel uten unntak. Det er også forskjell på når menn og kvinner har sin seksuelle topp aldersmessig. P-piller og annen hormonell prevensjon er en av hovedgrunnene til at kvinner opplever redusert sexlyst.

3 grunner til at p-pillen gir deg lav sexlyst:

1. P-piller erstatter kroppens egne naturlige hormoner med syntetiske hormoner. Disse hormonene, eller hormonhermere som de virkelig er, jevner ut alle topper og daler. Når går du går på p-pillen, tas det viktige sexhormonet progesteron bort, og dette er årsaken til elendigheten.

2. Testosteron er bak sexlysten både hos kvinner og menn. P-piller bidrar til å senke kvinners testosteron-nivå, da dette bl a styres gjennom progesteronet.

3. De fleste kvinner som har en naturlig syklus og ikke bruker p-piller, vil ha høyere sexlyst rundt eggløsning og noen ganger også rett før menstruasjonen. Hvis du bruker p-piller har du ikke eggløsning, og dermed lages det nesten ikke progesteron.  Progesteronet stimulerer ikke bare sexlysten men også andre «gledes- og velværehormoner» som dopamin.

De fleste kvinner som slutter med hormonell prevensjon og bytter til et hormonfritt alternativ som Pearly eller Ladycomp, vil oppleve et forbedret sexliv. De vil ikke bare oppleve økt sexlyst, men også økt nytelse ved sex. En annen fordel er at mange opplever mer intimitet, og bedre kommunikasjon med sin partner.

Når du måtte slutte med p-pillen, kan det ta litt tid før syklusen kommer retur og blir normal igjen. For de fleste går det et et par sykler, for andre kan det ta tre til fire.  I noen sjeldne tilfeller kan det ta 6 – 14 måneder før syklusen kommer igang igjen.

Tips for å få sexlysten tilbake etter å ha sluttet med p-piller

Ikke stress! Det kan ta noen sykler før progesteronet får stimulert testosteronet, balansert østrogenet, rettet opp kobber-sink-balansen og får langtids-stresshormonet kortisol tilbake til normalen. Du kan føle noen abstinenssymptomer i begynnelsen, som søvnløshet eller humørsvingninger. Gi kroppen din tid til å finne ut av livet uten p-piller. Med Ladycomp 6 eller 6B har du fra første måledag full kontroll over syklusen.  Den teller dagene i syklusen fortløpende, du ser med engang når du har eggløsning og om østrogen-progesteron-balansen  er kommet på plass.

Gi kroppen den næringen den trenger for å produsere testosteron og balansere østrogen og progesteron. Det enkleste trikset er å unngå raske karbohydrater og spise slik at blodsukkeret blir mest mulig stabilt gjennom dagen.  De fleste kvinner som har brukt p-piller, vil ha lave nivåer av magnesium, sink og B-vitaminer. Velg mat som inneholder disse vitaminer og mineraler, samt å ta kosttilskudd daglig.

Som bruker av Pearly eller Ladycomp vil du få gratis brukerstøtte, og personlig oppfølging og tips til hvordan få din syklus tilbake til normalen raskt og effektivt.

Hvilken skal jeg velge?

Grunnlaget og sikkerheten er det samme for alle Ladycomp-modellene, Pearly og Daysy. Du måler temperaturen under tungen med en supernøyaktig sensor hver dag når du våkner. Hopper du over en dag eller to, går det helt fint. Tempen vises sammen med syklusdag og grønt når det er sikkert og rødt eller gult på de fruktbare respektive usikre dagene. Når menstruasjonen kommer, registrerer du den.

Ladycomp 6-serien – Ny i 2015. Fargedisplay, menyføring, sensor i ledning slik at du kan se displayet under måling, ny sensor måler ca 30% raskere enn tidligere, kan kobles til PC/Mac, drives av 2 AAA-batterier du kan skifte selv. 130 g m batterier. Les mer om Ladycomp 6 serien

Pearly – Vårt mest solgte til prevensjon gjennom tidene og fortsatt like aktuell. Hengslet sensor som du vipper ut og legger under tungen, sort hvitt display, innebygget batteri med 2-4 års drift – må skiftes hos PFC Nordic, 50 g. Betjenes med 3 taster: Sirkel = OK, minus = Nei eller tilbake i klokke eller kalender, pluss = Ja eller frem. Enklere kan ikke prevensjon bli! Les mer om Pearly

Et sikkert alternativ

LadyComp, Pearly eller Daysy er et sikkert prevensjonsalternativ – og ideelle for alle som prinsippielt ikke vil bruke hormonell prevensjon eller spiral, for alle som av medisinske årsaker ikke kan eller av medisinske årsaker ikke bør bruke hormonell prevensjon eller spiral. Disse 3 gruppene representerer rundt 50% av kvinner i fruktbar alder.