Hvorfor kobberspiral ikke er den hormonfrie prevensjonen du har vært ute etter

Hvorfor kobberspiral ikke er den hormonfrie prevensjonen du har vært ute etter

Kobberspiral er blant de få prevensjons-mulighetene som er hormonfrie, og derfor er klassifisert som naturlig. Den kan skryte av en ekstrem effektivitet, med minimale alvorlige bivirkninger. Fordi den ikke inneholder hormoner, kan en kvinne hypotetisk bli gravid allerede den dagen den blir fjernet. Når den er satt inn, kan enheten fungere i opptil 12 år uten at noen annen handling kreves av kvinnen. Alt dette høres på papiret bra ut for de som er lei av de utallige bivirkningene av hormonell prevensjon. Men er det for godt til å være sant?

Kobberspiral er hormonfri, noe som betyr at den ikke frigjør syntetiske hormoner. Den virker ved å ødelegge spermien før de kan komme seg til egget. Studier viser at hodet og halen av sædcellene bokstavelig talt blir separert, noe som gjør befruktning bort imot umulig. Den skaper videre et klima i livmoren som gjør det vanskelig for et eventuelt befruktet egg å feste seg.

Så, hvis kobberspiralen har denne effekten på sædcellene, hvilken effekt har den da på kroppene til kvinnene som valgte å sette den inn?

Bivirkninger av Kobberspiral

Blant de allment kjente bivirkningene av kobberspiralen ( IUD – Intra Ureteal Device) er tyngre, lengre, og mer smertefulle menstruasjoner i begynnelsen, og det kan ta opptil et år «før det går seg til».  Andre bivirkninger inkluderer bekkenbetennelse, ryggsmerter, smerte under samleie, og enheten kan bli sittende fast i livmoren eller bevege seg gjennom livmorveggen som forårsaker infeksjon, arrdannelse eller skade på andre organer.

Videre kan kobber-spiraler forårsake kobberforgiftning og/eller kobberopphopning.  Kroppen kan lagre kobber – og for mye kobber kan skape symptomer som tretthet, kvalme, depresjon, irritabilitet, humørsvingninger, hjernefeil og hårutfall blant mange andre.

Kobber kan drepe bakterier og sopp (du kan til og med bruke det i hagen din) og fungerer bra i fuktige miljøer. Hvis det er infeksjon eller betennelse i kroppen, vil kroppen aktivt trekke mer kobber fra kobberspiralen  i et forsøk på å bekjempe infeksjonen, noe som vil skape en ubalanse av mineraler og forårsake symptomer på kobber forgiftning, som de ovenfor nevnte.

Selv uten en infeksjon, kan kobberinnholdet i spiralen gi ut for mye for noen kvinner, avhengig av deres biokjemiske balanse. Kobber er et næringsmineral, men det må være i kroppen i riktig proporsjon med andre mineraler som jern eller sink. Sink er et meget viktig mineral – som er «motpolen» til kobber, og kan i motsetning til kobber ikke lagres.  Går kobber opp, så vil sink gå ned – og dette har også direkte innvirkning på muskelttoffskiftet og fruktbarhet.

Ulik vei, samme destinasjon

Selv om en kobberspiral ikke frigjør hormoner, endrer den biokjemien i kroppen. Som nevnt, er det vist at kobbernivåene øker i kroppen etter innsetting, og setter noen kvinner over et sunt kobbernivå. Kobber betraktes som et mindre giftig tungmetall, men har vært koblet med negativ virkning på skjoldbruskfunksjonen. Skjoldbruskkjertelen regulerer stoffskiftet – og  påvirker våre reproduktive hormoner, og den kan bli skadet av kobber.

Mange kvinner advarer mot kobberspiralen

En kvinne beskrev hennes fysiske og følelsesmessige bivirkninger på Facebook: «Dette er de fleste symptomene jeg hadde før jeg fikk kobberspiralen fjernet …. Jeg vil bare at folk skal være klar over at tungmetall forgiftning er ekte og hva du skal se etter. Dette er noe legen din ikke vil fortelle deg om. Tretthet og utmattelse hypothyroid; Hjerneteppe; hodepine; migrene; humørsvingninger; kalde hender / føtter; depresjon; tørr hud; forstoppelse, rask hjerterytme; konsentrasjon og minne [problemer]; overspising; høy angst; PMS; oppblåsthet. Jeg har mistet så mye hår, det falt bare ut i store dotter. Har også utviklet pulmonal hypertensjon, som er sjelden og kan skyldes overskytende kobber i blodet, mens du har lUD. «

Den lukkede svenske FaceBook gruppen «Kopparöverskott / Kopparförgiftning, med eller utan kopparspiral» har over 4000 medlemmer og det går an å bli medlem. Det er høy aktivitet og hyppige innlegg med mange kommentarer og erfaringer. Dette gir innblikk i en del enkle tilfeller, men også i mange triste skjebner. Det er nevnt at problemer og plager ikke nødvendigvis kommer fra kobberspiral aleneDet interessante er allikevel at de aller fleste som tar ut spiralen opplever rask bedring – og dette er en viktig informasjon å ta med.  Påfallende mange har vært stive i kroppen, hatt vondt i korsryggen mv – og plagene forsvant etter fjerning. Det skal videre bemerkes at mange av disse symptomene er de samme som beskrives når kortisoler, dvs langtdsstresshormonet, er for høyt.  Egentlig ganske logisk – kroppens «brannvesen» rykker ut og er på jobb 24-7-365 for å bekjempe et fremmedlegeme og følgene av det.  En videre observasjon er at mange er litt irritert over at man ikke får informasjon om «alt som kan skje» fra offisielt svensk hold.

Det hele startet ved at «bloggarskan», en kvinne som selv «hittades» begynte å undersøke og blogget om sin egen opplevede elendighet, og det viste seg fort at hun ikke var alene. Her er lenken til bloggen.

Kobberspiral langt fra naturlig

Så mens kobberspiralen har blitt feilaktig rost opp i skyene som et naturlig prevensjons alternativ, er det verdt å huske at det ikke er noe naturlig å plassere en fremmed enhet inn i kroppen din, og at den ikke er like bivirkning fri som det gis uttrykk for.  Ingen bør avgjøre for deg når det kommer til ditt valg av prevensjon. Kvinner som ser etter naturlige, effektive og bivirkningsfrie alternativer, vil ha nytte av å lære mer om moderne fertiltetsmonitorer. Ikke bare hindrer disse graviditet med like høy sikkerhet som farmasøytiske metoder for prevensjon, de gir også kvinner mulighet til å lære mer om kroppens naturlige prosesser.

Et sikkert alternativ

LadyComp 8 er et velegnet hjelpemiddel til naturlig prevensjon og familieplanlegging. Den finner eggløsningen med over 99 % sikkerhet og avgrenser de fruktbare dagne. Helt uten bivirkninger.  De er midt i blinken  for alle som prinsipielt ikke vil bruke hormonell prevensjon eller spiral, for alle som av medisinske årsaker ikke kan eller av medisinske årsaker ikke bør bruke hormonell prevensjon eller spiral. Disse 3 gruppene representerer rundt 50% av kvinner i fruktbar alder.  Les mer om sikkerhet.

Ladycomp 8 – «som har alt»

Genial hjelp til naturlig prevensjon og familie- planlegging. Alt i displayet: Temp, syklusdag, dato for kommende eggløsning, tempkurve, mensdatoer neste 6 mnd, full statistikk mm. 

Pearly 2 – Utgått

Pearly 2 ble «pensjonist» 30. september 2022 og selges ikke mer. Velg Ladycomp 8 som gir deg full kontroll.

IQ-QI – Ultimate Feminin Care

Iq-qi Ultimate feminine care.

En velværekrem som virker. Den kan styrke og balansere syklusen – og er aktuelle også i overgangsalder og etter. Velg blant Feminine Care, Feminine Plus, og Mens Care som kan styrke «det mannlige».

OPPLEV GLEDEN MED NATURLIG SYKLUSOG LADYCOMP
Sexhormoner i balanse – mindre stress –  naturlig libido – mer energi – bedre humør – høyere treningsutbytte – og mye mer