Hvorfor kvinner er lykkeligere, sunnere og mer sexy uten P-piller

Forskning viser at hvis partneren din ikke bruker p-piller eller annen hormonell prevensjon, vil hun bli sunnere, være lykkeligere og føle seg mer sexy. Ikke rart at mange kvinner velger å droppe p-pillen, og starte med et sunnere og hormonfritt alternativ.

At p-piller og annen hormonell prevensjon kan ha stor innvirkning på ditt forhold og sexliv er noe de fleste vet. Men mange kvinner tenker at det er en liten bivirkning som man må regne med hvis man ikke ønsker å bli gravid. Studier viser at den lille «magiske pillen» har større innvirkning på en kvinnes daglige helse enn man tror, og her tar vi for oss det du trenger vite slik at du skjønner hvorfor det er et problem for så mange kvinner.

P-piller eller stav gir redusert sexlyst ved å undertrykke eggløsning (og dermed de naturlige sykliske hormoner), og i hovedsak lurer kroppen til å tro at den er gravid. Pillen eller staven reduserer også nivået av testosteron, som er hovedkilden for kvinners sexlyst.

Uten hormonell prevensjon har kvinner vanligvis om lag 10 prosent av testosteronnivaet som hos menn. Testosteron er ansvarlig for å bringe kvinners seksuelle fantasier og lyster, stimulere de vaginale kjertlene til å gi smøring når hun er opphisset, og opprettholde det erectile vevet av klitoris. Derfor er det veldig mange kvinner som opplever at sexlysten forsvinner delvis eller helt ved bruk av p-piller, stav eller annen hormonell prevensjon.

Forstyrrer kvinnens naturlige tiltrekning

Hormonell prevensjon forandrer som regel også kroppens sekresjon og «naturlige lukt» – slik at hun virker mindre tiltrekkende for mannen. Dette er også belagt i flere studier. En annen virkning er at hun samtidig tiltrekkes av «feil menn».   Og når hun starter med p-piller eller annen prevensjon med kunstige hormoner, opplever hun at han lukter motbydelig. Kjærligheten er der, men den naturlige (kjemiske) tiltrekningen kan faktisk bli forstyrret eller ødelagt, og de fleste kvinner eller menn har ikke en anelse om hvorfor.

En studie publisert i Journal of Sexual Medicine viste videre at en kvinnes orgasme er svakere, og mange har problemer med å oppnå orgasme på hormonelle prevensjonsmidler.

Nyter sex oftere

I en undersøkelse sa 73% av kvinnene at det å bruke hormonfri prevensjon har hatt en positiv innvirkning på deres sexliv. Over 80% sa at som et resultat av å bytte til hormonfri prevensjon, at de nyter sex mer, vil ha sex oftere, er mer åpne om sine ønsker med sin partner, snakker om sex mer åpent, og føler seg mer eventyrlystne i soverommet. Flertallet av kvinnene i undersøkelsen sa at de liker og vil ha sex oftere som et resultat av deres valg av hormonfri prevensjon.  Menn opplever likeens at kvinner «blir seg selv igjen» når de slutter med hormonell prevensjon.

Sex er bedre uten p-piller. Det kan ta litt tid for hormonnivåer og seksuell respons å fullstendig komme tilbake til normalen etter hormonell prevensjon, men når den gjør det, skjønner de fleste fort hva de har gått glipp av.

Hvilken hormonfri prevensjon skal jeg velge?

Ladycomp og  Pearly er det perfekte valget for hver kvinne som er helsebevisst og er i harmoni med kroppen sin. Våre fertilitetsmonitorer nyter stor tillit blant kvinner som Europas mest pålitelige både anbefalt til  naturlige prevensjon og til naturlige familieplanlegging. Grunnlaget og sikkerheten er det samme for alle Ladycomp-modellene og Pearly. Du måler temperaturen under tungen med en supernøyaktig sensor hver dag når du våkner (det er dessverre en utbredt misforståelse at det må måles til samme tidspunkt hver dag). Hopper du over en dag eller to, går det helt fint. Tempen vises sammen med syklusdag og grønt når det er sikkert og rødt eller gult på de fruktbare respektive usikre dagene. Når menstruasjonen kommer, registrerer du den.  Temperatur er sikkert som metode – les mer..

Ladycomp 6-serien – Fargedisplay, menyføring, sensor i ledning slik at du kan se displayet under måling, ny sensor måler ca 30% raskere enn tidligere, kan kobles til PC/Mac, drives av 2 AAA-batterier du kan skifte selv. 130 g m batterier. Les mer om Ladycomp 6 serien

Nyhet: Pearly 2 – Forgjengeren Pearly  er vår mest solgte til prevensjon gjennom tidene og Pearly 2 er nå enda mer aktuell. Ny hengslet sensor som måler fortere.  Du vipper denne ut og legger under tungen og måler.  Et tonesignal bekrefter måling og laghring av verdi sammen med fruktbarhetssymbol: Rød = fruktbar, Grønn = sikker.  NÅ med lys i displayet.  Pearly 2 drives av et AAA-batteri som du skifter selv.. Betjenes med 3 taster: Sirkel = OK, minus = Nei eller tilbake i klokke eller kalender, pluss = Ja eller frem. Enklere kan ikke prevensjon bli! Les mer om Pearly 2:

LadyComp 6B – Baby: Sannsynligvis et av verdens beste hjelpemiddel for å bli gravid

Personlig FruktbarhetsComputer -PFC -Ladycomp 6B – vårt topprodukt med utvidet fokus på graviditet. Dette er den totale fertilitetsmonitoren som også dokumentererer syklusen over år.  Alt går automatisk – Du tar kun kjapt tempen når du våkner, får rødt for fruktbar, grønt for ufruktbar. Neste forventede Eggløsning, EL, vises sammen med tilhørende termin med dato fra dag 2 i syklusen. EL-dag markeres med rødt blinker. Menskalender for neste 6 måneder gir indikasjon på fremtidige EL. Samleie kan registreres, og LC 6B markerer når det er tidsmessig klaff med eggløsning.  Slår i normaltilfelle ut på graviditet ca 18 dager etter befruktning – rødt – gult – grønt lyser konstant. Du kan se tempkurven med eggløsninger i displayet, får automatisk statistikk som viser sykler uten EL og med nedsatt gullegmefunksjon og mye mer. Slik vet du fort alt om syklusen. Og ønsker du prevensjon før eller etter svangerskap – bruker du den omvendt og har 99,3% sikkerhet. Les mer om Ladycomp 6B

Et sikkert alternativ

LadyComp 6 og Pearly 2 er et 99,3% sikkert prevensjonsalternativ, naturlig og uten bivirkninger.  De er ideelle for alle som prinsippielt ikke vil bruke hormonell prevensjon eller spiral, for alle som av medisinske årsaker ikke kan eller av medisinske årsaker ikke bør bruke hormonell prevensjon eller spiral. Disse 3 gruppene representerer rundt 50% av kvinner i fruktbar alder.  Les mer om sikkerhet.