Fertilitetsmonitor prevensjon

Fertilitetsmonitor

Hvis du vil unngå graviditet naturlig uten å utsette kroppen din for kunstige metoder, så er en fertilitetsmonitor ditt perfekte valg. Ladycomp og Pearly er en intelligent og naturlig metode for prevensjon – en neste generasjons fertilitetsmonitor som lærer, analyserer og indikerer eggløsning, fruktbare og ikke-fruktbare dager med 99,3% nøyaktighet, og som er fri for hormoner og bivirkninger. Vi skal i denne artikkelen ta for oss alt du trenger vite om de populære fertilitetsmonitorene.

Vi bruker datamaskiner til omtrent alt i dag, så hvorfor ikke bruke dem som prevensjon? Selv om en elektronisk fertilitetsmonitor er relativt nytt for mange, har observasjon av fruktbarhet for å unngå graviditet blitt brukt av en del kvinner i lang tid. Gjennom en kvinnes månedlige syklus har er det 7 dager hun kan bli gravid, og mange velger å bruke fertilitetsbevissthet som en naturlig form for prevensjon. Ved varierende sykluslengder, blir observasjon som metode mer og mer vanskelig.

Hva er en fertilitetsmonitor?

En fertilitetsmonitor er en håndholdt enhet som vil indikere når du er fruktbar og når du ikke er det. Noen modeller, som de populære Ladycomp og Pearly, måler din morgen-temperatur og viser umiddelbart om du er fruktbar det neste døgnet eller ikke.

Bruker du en fertilitetesmonitor som bruker temperatur som metode, trenger du ikke bruke tid på å tolke resultatene.  Fertilitetsmonitoren viser disse umiddelbart etter etter måling. De fleste elektroniske fertilitetsmonitorer bruker et system med rødet og grønnt lys for å vise fruktbarhet.  Rød betyr «farlig» – dvs høy fruktbarhet og ubeskyttet sex bør unngås.  Grønn betyr at det er sikkert. Ikke overraskende kan disse monitorene også enkelt brukes til å hjelpe deg med å bli gravid – ganske enkelt siden de finner eggløsningen.

Hvordan virker en fertilitetsmonitor?

Det finnes flere forskjellige typer fertilitetsmonitorer. Noen kan forutsi fruktbarhet basert på hormoner som måles med test-sticks i kvinnens morgenurin.  Andre kan bestemme fruktbarhet ut fra temperaturstigningen alle kvinner i fruktbar alder fysiologisk har dagen etter eggløsning.  Ladycomp og Pearly gjør dette, men de tar også hensyn til variasjoner i eggløsning observert og protokollert fra lagrede sykler. En fertilitetsmonitor kan følgelig brukes både til prevensjon, eller til å bli gravid når dette ønskes. For å unngå graviditet, avholder man seg fra sex de dager monitoren viser fruktbar.

Hvor sikker er en fertilitetsmonitor?

Fertilitetsmonitorene Lady-Comp og Pearly bruker temperaturmetoden – internasjonalt kjent som BBT – Body Basal Temperature – for å finne eggløsning. Videre fører de protokoll over observerte eggløsninger og tar også disse variasjoner med i beregningen.  BBT-metoden som sådann er internasjonalt klassifisert som en av de sikreste prevensjons-metoder og er i samme klasse som hormonell prevensjon, spiral og sterilisasjon.  Kravet er at gjennomsnittet av 3 dager med høy temperatur er minst 0,2 grader høyere enn gjennomsnittet av de lave temperaturerne 5 dager før eggløsning. Dette ble metodisk fastlagt i 1956.  Mange blander eller setter liketstegn mellom BBT/temperaturmetoden og metoden «sikre perioder» eller kalendermetoden.  Dette blir helt feil – ettersom  som «sikre perioder» – også kalt Knaus-Onigo metoden som stammer fra tidlig på 1930-tallet  er noe helt annet.  Ved bruk av denne telles dager etter et eget skjema.  Denne metoden betraktes i dag som «gått ut på dato» da den ikke er sikker og i tillegg krevde mange dager med seksuelt avhold. Ladycomp har vært på markedet siden 1986, og sikkerheten på 99,3%  har gjentatte ganger blitt dokumentert gjennom kliniske medisinske studier. Les mer om sikkerhet ved bruk av en fertilitetsmonitor til prevensjon.

Fertilitetsmonitor som prevensjon

Fertilitetsmonitorene Ladycomp og Pearly er veldig enkel å bruke. Datamaskinen har innebygget klokke, kalender og vekkeklokke. Alt du trenger å gjøre er å stille inn vekketidsppunkt – eller bruke den uten vekkeklokke, og så ta temperaturen rett etter at du våkner mens du fortsatt ligger avslappet i sengen.  Du legger ganske enkelt tempereatur-sensoren under tungen og venter ca 40 sek til et tonesignal bekrefter at målingen er tatt og lagert.  Ladycomp og Pearly spør etter måling etter M hvis denne orventes.  Bokstaven M blinker etter måling og du trykker du på + tasten når du har mensen, ellers trykker du -tasten for ikke.

PFC fertilitetsmonitorene benytter et enkelt fargesystem (rød, gul og grønn) for å indikere fruktbarhets status umiddelbart etter en temperatur er tatt. Grønt lys betyr “ufruktbar», rødt lys betyr “fruktbar”, og datamaskinen gir gult lys når datagrunnlaget blir for svakt til å gi grønt eller rød.  Alternativ prevensjon som f.eks kondom bør i slike situasjoner benyttes ved samleie.

I begynnelsen bør du ta temperaturen så regelmessig som mulig fordi jo mer informasjon datamaskinen samler inn, jo lettere er det å begrense antall fruktbare (rød) dager. Datamaskinen er trygg fra den første målingen. Jo mer data du gir datamaskinen jo mer vet den om deg. Les mer om fertilitetsmonitor som prevensjon og slik er min hverdag med en Fertilitetscomputer som prevensjon

Fertilitetsmonitor erfaringer

Flere millioner kvinner verden over bruker en fertilitetsmonitor som prevensjon. Mange kvinnelige bloggere deler dessuten sine erfaringer ved bruk av en fertilitetsmonitor som prevensjon og andre er aktive i ulike diskusjonsfora. Vi i PFC Nordic har mottatt mange brukererfaringer fra fornøyde kvinner over hele landet. Les mer om brukererfaringer PFC fertilitetsmonitor, og min er erfaring etter 5 sykler med LadyComp

Fertilitetsmonitor pris

Prisen på en fertilitetsmonitor varierer etter hvilken type du vil ha, samt hvor mange funksjoner fertilitetsmonitoren har. Velger du en fertilitetsmonitor fra PFC Nordic vil prisen i et 10-års perspektiv koste fra kr 35 til kr 50 pr måned. Til sammenlignng vil P-piller og annen hormonell prevensjon koste det samme eller mer. I tillegg sparer man tid og kostnader brukt på resepter, gå til apotek eller legebesøk mv.

For dem som sliter med å bli gravid – koster 1 år med eggløsnings- og graviditetstester over 6000,- kroner. Du har etter bruk av disse ingen dokumentasjon. En Ladycomp 6B koster mindre – og de siste 12 mnd vises i displayet.  En data/syklus-utskrift kan når som helst lages, og slike er en unik diagnose-hjelp – og gir som regel klart svar. Alt er dokumentert. Du kan enkelt sammenligne funksjonene til de ulike fertilitetsmonitorene til PFC Nordic her

Hvilken fertilitetsmonitor skal jeg velge?

Ladycomp, Pearly og Daysy  er det perfekte valget for hver kvinne som er helsebevisst og er i harmoni med kroppen sin. Våre fertilitetsmonitorer nyter stor tillit blant kvinner som Europas mest pålitelige både anbefalt til  naturlige prevensjon og til naturlige familieplanlegging. Grunnlaget og sikkerheten er det samme for alle Ladycomp-modellene, Pearly og Daysy. Du måler temperaturen under tungen med en supernøyaktig sensor hver dag når du våkner (det er dessverre en utbredt misforståelse at det må måles til samme tidspunkt hver dag). Hopper du over en dag eller to, går det helt fint. Tempen vises sammen med syklusdag og grønt når det er sikkert og rødt eller gult på de fruktbare respektive usikre dagene. Når menstruasjonen kommer, registrerer du den.  Temperatur er sikkert som metode – les mer..

Ladycomp 6-serien – Fargedisplay, menyføring, sensor i ledning slik at du kan se displayet under måling, ny sensor måler ca 30% raskere enn tidligere, kan kobles til PC/Mac, drives av 2 AAA-batterier du kan skifte selv. 130 g m batterier. Les mer om Ladycomp 6 serien

Pearly – Vårt mest solgte til prevensjon gjennom tidene og fortsatt like aktuell. Hengslet sensor som du vipper ut og legger under tungen, sort hvitt display, innebygget batteri med 2-4 års drift – må skiftes hos PFC Nordic, 50 g. Betjenes med 3 taster: Sirkel = OK, minus = Nei eller tilbake i klokke eller kalender, pluss = Ja eller frem. Enklere kan ikke prevensjon bli! Les mer om Pearly

LadyComp 6B – Baby: Sannsynligvis et av verdens beste hjelpemiddel for å bli gravid

Personlig FruktbarhetsComputer -PFC -Ladycomp 6B – vårt topprodukt med utvidet fokus på graviditet. Dette er den totale fertilitetsmonitoren som også dokumentererer syklusen over år.  Alt går automatisk – Du tar kun kjapt tempen når du våkner, får rødt for fruktbar, grønt for ufruktbar. Neste forventede Eggløsning, EL, vises sammen med tilhørende termin med dato fra dag 2 i syklusen. EL-dag markeres med rødt blinker. Menskalender for neste 6 måneder gir indikasjon på fremtidige EL. Samleie kan registreres, og LC 6B markerer når det er tidsmessig klaff med eggløsning.  Slår i normaltilfelle ut på graviditet ca 18 dager etter befruktning – rødt – gult – grønt lyser konstant. Du kan se tempkurven med eggløsninger i displayet, får automatisk statistikk som viser sykler uten EL og med nedsatt gullegmefunksjon og mye mer. Slik vet du fort alt om syklusen. Og ønsker du prevensjon før eller etter svangerskap – bruker du den omvendt og har 99,3% sikkerhet. Les mer om Ladycomp 6B

Et sikkert alternativ

LadyComp 6 og Pearly er et 99,3% sikkert prevensjonsalternativ, naturlig og uten bivirkninger.  De er ideelle for alle som prinsippielt ikke vil bruke hormonell prevensjon eller spiral, for alle som av medisinske årsaker ikke kan eller av medisinske årsaker ikke bør bruke hormonell prevensjon eller spiral. Disse 3 gruppene representerer rundt 50% av kvinner i fruktbar alder.  Les mer om sikkerhet.