Fertilitetsmonitor som prevensjon

Fertilitetsmonitor som prevensjon

Fertilitetsmonitor som naturlig og sikker prevensjon. Naturlige metoder for å oppnå eller unngå graviditet avhenger av kunnskap om kvinnens syklus og bruker den basale kroppstemperatur (BBT), for å effektivt forutsi eggløsning. Det er nå datastyrte enheter som Pearly og LadyComp som gjør denne prosessen med å spore fertilitet nøyaktig, og som er enkel å bruke. Her tar vi for oss alt du trenger vite om bruk av en fertilitetsmonitor som prevensjon.

Kvinner har manuelt iakttatt sine sykler i århundrer. Du har muligens hørt begrepene «rytmemetode» eller «kalendermetode» fra mødre eller bestemødre.  Disse hadde visse svakheter, og først da BBT-metoden vitenskapelig ble fastlagt i 1956 ble det lagt et grunnlag for de metoder som benyttes i dag.  Vi kan i høy grad snakke om «fertilitetsbevissthet.»

Det finnes flere forskjellige typer fertilitetsmonitorer. Noen kan forutsi fruktbarhet basert på hormoner som måles med test-sticks i kvinnens morgenurin. Andre kan bestemme fruktbarhet ut fra temperaturstigningen alle kvinner i fruktbar alder fysiologisk har dagen etter eggløsning. Ladycomp og Pearly gjør dette, men de tar også hensyn til variasjoner i eggløsning observert og protokollert fra lagrede sykler. En fertilitetsmonitor kan følgelig brukes både til prevensjon, eller til å bli gravid når dette ønskes. For å unngå graviditet, avholder man seg fra sex de dager monitoren viser fruktbar.

Fertilitetsmonitor som prevensjonsmiddel

Fertilitetsmonitorene Ladycomp og Pearly er veldig enkel å bruke. De har innebygget klokke, kalender og vekkeklokke. Alt du trenger å gjøre er å stille inn vekketidsppunkt – eller bruke den uten vekkeklokke –  og så ta temperaturen rett etter at du våkner mens du fortsatt ligger avslappet i sengen. Du legger ganske enkelt tempereatur-sensoren under tungen og venter ca 40 sek til et tonesignal bekrefter at målingen er ferdig og verdien lagert. Ladycomp og Pearly spør etter måling etter M hvis denne forventes. Bokstaven M blinker etter måling og du bekrefter ganske enkelt «ja» når du har mensen.

PFC fertilitetsmonitorene benytter et enkelt fargesystem (rød, gul og grønn) for å indikere fruktbarhets status umiddelbart etter en temperatur er tatt. Grønt lys betyr “ufruktbar», rødt lys betyr “fruktbar”, og datamaskinen gir gult lys når datagrunnlaget blir for svakt til å gi grønt eller rød. Alternativ prevensjon som f.eks kondom bør i slike situasjoner benyttes ved samleie.

I begynnelsen bør du ta temperaturen så regelmessig som mulig fordi jo mer informasjon datamaskinen samler inn, jo lettere er det å begrense antall fruktbare (rød) dager. Datamaskinen er trygg fra den første målingen. Jo mer data du gir datamaskinen jo mer vet den om deg.

Fordeler med å bruke en fertilitetsmonitor som prevensjon

Det er noen supre åpenbare fordeler ved å bruke en fertilitetsmonitor som prevensjon eller for å planlegge graviditet. Det å slippe alt av bivirkningene fra hormonell prevensjon, og ikke minst vite at man ikke tilfører kroppen den daglige dosen med gift fra P-pillene. De kunstige hormonene du finner i vanlige prevensjonsmetoder som p-pillen, p-ring eller p-stav, forårsaker for mange til dels ubehagelige bivirkninger.

  • Lett å bruke
  • Betaler seg selv i forhold til hormonelle prevensjonsmidler
  • Liten og lett å ta med seg
  • Like sikker som p-piller, p-stav og annen hormonell prevensjon
  • Oppladbare AAA-batterier og lader medfølger (Ladycomp 6 serien, Pearly har innebygget battteri)
  • Ingen bivirkninger
  • Intakt balanse mellom Østrogen og Progesteron – som er grunnlaget for god helse

Uten hormoner fra hormonelle prevensjonsmidler vil du føle deg bedre, sunnere, og ikke minst mer sexy. Med hormonfri prevensjon blir du kjent med kroppens naturlige syklus, og det vil gjøre det lett for deg å vite når du er fruktbar eller ikke.

I en undersøkelse sa 73% av kvinnene at det å bruke hormonfri prevensjon har hatt en positiv innvirkning på deres sexliv. Over 80% sa at som et resultat av å bytte til hormonfri prevensjon, at de nyter sex mer, vil ha sex oftere, er mer åpne om sine ønsker med sin partner, snakker om sex mer åpent med sin partner, og føler seg mer eventyrlystne på soverommet.

Ulemper med å bruke en fertilitetsmonitor som prevensjon

Det finnes ingen ulemper med å bruke en fertilitetsmonitor som prevensjon – bortsett fra at det må tas forholdsregler når den viser rødt eller gult.  Innvendinger fra «ennå-ikke-brukere» kan være at det virker slitsomt å måle tempen hver dag.  All erfaring over mange å viser at det blir en del av «det å stå opp» – og de fleste ligger som regel og drar seg noen minutter før de hopper ut av sengen.  For de fleste blir det til en sunn vane, og følelsen av at noe mangler hvis de ikke får målt. Det er et enkelt livsstilskifte som vil gjøre at du har mer kontroll over din egen kropp og syklus.

Hvilken fertilitetsmonitor skal jeg velge?

Ladycomp, Pearly og Daysy  er det perfekte valget for hver kvinne som er helsebevisst og er i harmoni med kroppen sin. Våre fertilitetsmonitorer nyter stor tillit blant kvinner som Europas mest pålitelige både anbefalt til  naturlige prevensjon og til naturlige familieplanlegging. Grunnlaget og sikkerheten er det samme for alle Ladycomp-modellene, Pearly og Daysy. Du måler temperaturen under tungen med en supernøyaktig sensor hver dag når du våkner (det er dessverre en utbredt misforståelse at det må måles til samme tidspunkt hver dag). Hopper du over en dag eller to, går det helt fint. Tempen vises sammen med syklusdag og grønt når det er sikkert og rødt eller gult på de fruktbare respektive usikre dagene. Når menstruasjonen kommer, registrerer du den.  Temperatur er sikkert som metode – les mer..

Ladycomp 6-serien – Fargedisplay, menyføring, sensor i ledning slik at du kan se displayet under måling, ny sensor måler ca 30% raskere enn tidligere, kan kobles til PC/Mac, drives av 2 AAA-batterier du kan skifte selv. 130 g m batterier. Les mer om Ladycomp 6 serien

Pearly – Vårt mest solgte til prevensjon gjennom tidene og fortsatt like aktuell. Hengslet sensor som du vipper ut og legger under tungen, sort hvitt display, innebygget batteri med 2-4 års drift – må skiftes hos PFC Nordic, 50 g. Betjenes med 3 taster: Sirkel = OK, minus = Nei eller tilbake i klokke eller kalender, pluss = Ja eller frem. Enklere kan ikke prevensjon bli! Les mer om Pearly

LadyComp 6B – Baby: Sannsynligvis et av verdens beste hjelpemiddel for å bli gravid

Personlig FruktbarhetsComputer -PFC -Ladycomp 6B – vårt topprodukt med utvidet fokus på graviditet. Dette er den totale fertilitetsmonitoren som også dokumentererer syklusen over år.  Alt går automatisk – Du tar kun kjapt tempen når du våkner, får rødt for fruktbar, grønt for ufruktbar. Neste forventede Eggløsning, EL, vises sammen med tilhørende termin med dato fra dag 2 i syklusen. EL-dag markeres med rødt blinker. Menskalender for neste 6 måneder gir indikasjon på fremtidige EL. Samleie kan registreres, og LC 6B markerer når det er tidsmessig klaff med eggløsning.  Slår i normaltilfelle ut på graviditet ca 18 dager etter befruktning – rødt – gult – grønt lyser konstant. Du kan se tempkurven med eggløsninger i displayet, får automatisk statistikk som viser sykler uten EL og med nedsatt gullegmefunksjon og mye mer. Slik vet du fort alt om syklusen. Og ønsker du prevensjon før eller etter svangerskap – bruker du den omvendt og har 99,3% sikkerhet. Les mer om Ladycomp 6B

Et sikkert alternativ

LadyComp 6 og Pearly er et 99,3% sikkert prevensjonsalternativ, naturlig og uten bivirkninger.  De er ideelle for alle som prinsippielt ikke vil bruke hormonell prevensjon eller spiral, for alle som av medisinske årsaker ikke kan eller av medisinske årsaker ikke bør bruke hormonell prevensjon eller spiral. Disse 3 gruppene representerer rundt 50% av kvinner i fruktbar alder.  Les mer om sikkerhet.