PFC og amming

Etter en fødsel, funger PFCen som prevensjon når syklusen er kommet igang igjen.

PFC og amming

Når syklusen er på plass etter fødselen, kan du begynne å bruke PFCen. Den første eggløsningen kommer som regel før den første menstruasjonen, derfor vil PFCen bare kunne vise usikre dager frem til første menstruasjon er registrert.

Hvor lang tid det tar før syklusen er i gang, varierer veldig. Noen får menstruasjonen tilbake med en gang de har født, andre må vente til de er ferdige med å amme. Hos noen er de første syklene etter fødselen lengre enn normalt, andre får flere røde dager enn før hvis kroppen ikke er helt i balanse hormonelt. Men så er det noen som aldri har hatt finere sykler, så her er det mange varianter.

Hvis syklusen har kommet i gang og du skal bruke PFCen mens du ammer, anbefaler vi at du måler før du ammer om morgenen hvis det er mulig, eller etter nattens lengste søvnperiode. Dette vil som regel gi best resultat i forhold til antall grønne dager. Under amming frigjøres hormonet prolaktin som kan ha innflytelse på temperaturen. Går temperaturene for mye opp og ned, er det ikke sikkert PFCen finner det typiske syklusmønsteret og vil sikre med å vise mer rødt lys enn nødvendig.