Tysk datamaskin som prevensjonsmiddel

Hvorfor jeg bruker en tysk datamaskin i stedet for p-piller

Ja du leste riktig. Selv om P-piller fortsatt er det mest brukte prevensjonsmiddelet, er det millioner av kvinner verden over som slutter med p-piller og annen hormonell prevensjon, og heller bruker en tyskprodusert datamaskin som er like sikker, og helt fri for bivirkninger. Bedre opplysning om skadevirkningene av P-piller er hovedgrunnen til den nye sunne trenden. Les mer om andres erfaringer, og hvordan du kan gjøre det samme.

P-piller – «en ulv i fåreklær» ?

Det finnes mange god grunner til å ikke bruke p-piller, og dette har lege Siri Aabel beskrevet i artikkelen skjulte bivirkninger av p-piller og hvordan de kan skade kroppen. Nyere forsking viser at den lille «uskyldige pillen» kvinner bruker for å unngå å bli gravid, kan føre til store helsemessige konsekvenser for kroppen og også påvirke kvinners psykiske helse negativt.

F.N.’s Cancer Research Agency re-klassifiserte hormonelle prevensjonsmidler som kreftfremkallende for mennesker i 2005. Syntetisk østrogen har vært knyttet til kreft, som andre syntetiske hormoner. Dr. Samuel Epstein, i mange år en ledende lege innen kreftforskning, har advart om at pillen er «den største uregulerte menneskelige forsøket som noen gang har blitt gjennomført.» I «The Breast Cancer Prevention Program,» skriver Epstein, at «mer enn 20 velkontrollerte studier har vist en klar risiko for brystkreft ved bruk av oral prevensjon. Beregninger viser at en ung kvinne som bruker hormonell prevensjon, har opptil ti ganger høyere risiko for å utvikle brystkreft enn en som ikke-bruker.  Hun vil være spesielt utsatt hvis hun

  • bruker pillen i løpet av tenårene eller tidlig i tjueårene
  • bruker pillen i to år eller mer
  • hvis hun bruker pillen før sin første graviditet  eller
  • hvis hun har en familiehistorie med brystkreft

«Oral» betyr «tatt gjennom munnen – og viser til p-piller.  P-staven og P-ringen var ikke på markedet da studien ble gjort – men de har samme hormonelle effekter som p-piller.

Et liv uten p-piller – en stigende trend

I aviser og blogger leser vi av og til om kvinner som velger å slutte med p-piller og annen hormonell prevensjon, og hvordan de fort opplever en helt ny hverdag. Mange forteller at livsgleden, energien og humøret er kommet tilbake. Nettavisens profilerte kjendisblogger Ida Wulff skriver i et innlegg på sin blogg om erfaringene etter å ha vært en måned uten p-piller. Vi har tatt med et kort uredigert utdrag. Ida skriver:

[trx_infobox style=»regular» closeable=»no» icon=»icon-icon2″ top=»inherit» bottom=»inherit» left=»inherit» right=»inherit»]»Den første forskjellen jeg merket var at jeg sov mye bedre. Det vil si: sovnet fortere. I alle år har jeg vært et nattdyr, og slitt med å sove. Etter at jeg sluttet, har det vært som om kroppen er mye roligere når jeg går til sengs, og hodet kverner mindre. Jeg går ikke lengre gjennom den lange rekken av fæle ting som kan skje før jeg sovner – jeg har ikke engang måtte konsentrere meg om å legge vekk disse tankene.

En annen stor forskjell jeg har merket er livsgleden min. Sånn helt seriøst. Jeg var for det meste glad og fornøyd fra før, men har alltid hatt en eller annen bekymring som har gnagd på meg. Som en bakgrunnsstøy, det er den beste beskrivelsen jeg klarer å gi. En sånn bekymring som har gjort at jeg i stedet for å gå ut og ha det gøy, har sittet hjemme i leiligheten og bare forberedt meg på neste dag. Alt på stell, orden, ro, balanse. Det forandret seg nesten uten at jeg merket det. Plutselig fikk jeg bare lyst til å være rundt folk, dra ut, ha det gøy. Ingen dårlig samvittighet, og ingen behov for å sitte klar med skoene på tre timer før toget mitt går. Jeg skjønner hvis det høres helt koko ut, men det er virkelig som om det er noe som har letta inni meg. En venninne sa til meg at jeg er mer sprudlende og gøy å være sammen med. Herregud, tenk hvis jeg har vært småkjip i alle år pågrunn av p-pillene mine… Haha! «[/trx_infobox]

Du kan lese hele innlegget datert 12.6.17 på bloggen hennes , Ida.Wulff@blogg.no

Andre har gjort lignende erfaringer før Ida Wulff – her to kommentar fra Brukerundersøkelsen 2011:

[trx_infobox style=»regular» closeable=»no» icon=»icon-icon2″ top=»inherit» bottom=»inherit» left=»inherit» right=»inherit»]

  • Den viktigste positive effekten av å slutte med hormonell prevensjon er at jeg ikke lenger får soppinfeksjoner, som jeg tidligere var mye plaget med. Hormonell prevensjon hadde også negativ innvirkning på humøret mitt. Jeg var også bekymret for faren for blodpropp, og det er en fordel å slippe praktiske og økonomiske belastninger med legebesøk og kostnader med hormonell prevensjon.
  • Et fantastisk prevensjonsmiddel for meg som er hyperfølsom for hormoner i annen prevensjon.

[/trx_infobox]

Kan en tysk datamaskin være like sikkert som p-piller?

De Personlige Fruktbarhets-Computerne, PFC, Pearly og Ladycomp er helautomatiske og supernøyaktige. Du måler tempen – denne lagres – og resten går av seg selv.  Temperaturen er lav fra mens til eggløsning, stiger dagen etter og er høy frem til mens igjen hvor den igjen faller.  På denne måten finner PFCen eggløsning og markerer fruktbare dager med rødt og sikre dager med grønt lys.  Det legges i utgangspunktet inn røde dager fra 5 dager  før eggløsning og 2 etter som er det fruktbare vinduet. Alt protokolleres og kan skrives ut –  i Ladycomp 6 ser du dessuten temp-kurve og mye mer i displayet.  Selve sensoren er high-tech og er supernøyaktig. Du slipper å bruke et termometer, skrive av verdien og så mate den inn i en app eller regneark.
Kliniske studier har vist at effektiviteten og sikkerheten av å bruke av naturlig prevensjon er like sikkert som p-piller og annen hormonell prevensjon. Temperaturmetoden – eller BBT-metoden (Body Basal Temperature ) er internasjonalt klassifisert som en av de sikreste, og er i samme klasse som hormonell prevensjon, spiral og sterilisasjon. Sikkerheten ligger mellom 99,3 og 99,5% ved korrekt bruk og er bekreftet i flere kliniske, medisinske studier. Sikkerheten er bevist også i praksis – Ladycomp har vært på markedet i 30 år og er nå i 6. generasjon.

Hvilken skal jeg velge?

Grunnlaget og sikkerheten er det samme for alle Ladycomp-modellene og Pearly. Du måler temperaturen under tungen med en supernøyaktig sensor hver dag når du våkner. Hopper du over en dag eller to, går det helt fint. Tempen vises sammen med syklusdag og grønt når det er sikkert og rødt eller gult på de fruktbare respektive usikre dagene. Når menstruasjonen kommer, registrerer du den.

Ladycomp 6-serien – Ny i 2015. Fargedisplay, menyføring, sensor i ledning slik at du kan se displayet under måling, ny sensor måler ca 30% raskere enn tidligere, kan kobles til PC/Mac, drives av 2 AAA-batterier du kan skifte selv. 130 g m batterier. Les mer om Ladycomp 6 serien

 

Pearly – Vårt mest solgte til prevensjon gjennom tidene og fortsatt like aktuell. Hengslet sensor som du vipper ut og legger under tungen, sort hvitt display, innebygget batteri med 2-4 års drift – må skiftes hos PFC Nordic, 50 g. Betjenes med 3 taster: Sirkel = OK, minus = Nei eller tilbake i klokke eller kalender, pluss = Ja eller frem. Enklere kan ikke prevensjon bli! Les mer om Pearly