Gravid med en fertilitetsmonitor

Fertilitetsmonitor gravid

Bli gravid med hjelp av en fertilitetsmonitor. En smart og enkel måte å spore eggløsning på er å bruke en fertilitetsmonitor. Hvis du har forsøkt å bli gravid i noen måneder uten å lykkes, kan du vurdere å bruke en fertilitetsmonitor til å identifisere de beste dagene for å ha samleie. Dette vil bidra til å maksimere sjansene for å bli gravid. Vi skal i denne artikkelen ta for oss alt du trenger vite for å bli gravid med en fertilitetsmonitor.

En fertilitetsmonitor eller en fertilitetscomputer som de også kalles, fungerer både som eggløsnings- og graviditetstest i hver syklus. Den viser også prognose for neste eggløsning inntil 6 dager frem i tid. For noen kvinner kan det være vanskelig å vite når hun får eggløsning, spesielt hvis syklusene er uregelmessige. Da er en fertilitetsmonitor det perfekte hjelpemiddel.

Den beste fertilitetsmonitoren for å bli gravid

Selv om du og partneren din har vært flinke og aktive, er det ikke sikkert at du blir gravid med én gang. Bare en av fire lykkes i å bli gravide den første måneden de prøver. 60 prosent lykkes i løpet av tre måneder. 80-85 prosent blir gravide innen ett år, mens 90-95 prosent lykkes i å bli gravide i løpet av to år. Resten – fem til ti prosent, regnes for å ha nedsatt fruktbarhet eller fertilitetsproblemer.

Det finnes en fertilitetsmonitor som er spesielt laget for å øke sjansene for å bli gravid. Den heter Ladycomp 6B – Baby og er spesielt tilrettelagt for dem som vil bli gravid. Den har avløst den tidligere Babycomp.  Ladycomp 6B-Baby gir deg fra dag 2 i syklusen

  • Dato for neste forventede eggløsning
  • Korresponderende termin / nedkomstdato

Samleie(r) kan registreres, og når det blir tidsmessig klaff samleie/eggløsning, slår den ut på dette kort etter eggløsning samtidig som dato for eggløsning vises sammen med termin.  I normaltilfelle viser den sannsynlig gravid 16-18 dager etter eggløsning og etter  18-20 dager bekrefter den gravidit.  Ved graviditet, vises biologisk termin med en dags nøyaktighet.

Sliter dere med å bli gravid er en investering i Ladycomp 6B – Baby sannsynligvis det smarteste dere kan gjøre, og den er regnet som et av verdens beste hjelpemiddel for å bli gravid. Du har alt i ett og trenger ingen eggløsnings- eller graviditetstester. Sammenlignet med alle andre tiltak som f eks eggløsning- og graviditetstester (som dessuten fort blir dyrt), fertilitetsapper osv, får du full kontroll og oversikt direkte i displayet og ser f eks hvordan eggløsningen varierer og når. Du får dette kun ved å måle temperatur hver morgen. Resten går automatisk.

En PFC Nordic brukerundersøkelse fra 2011 i 10 land viste at av alle som uten hell hadde prøvd å bli gravide i mer enn 1 år, kom 80% i mål på naturlig vis etter de ble PFC-brukere. Tallet er overbevisende. Det er ofte slik at man ikke ser det enkleste – og det blir fort synlig ved å bruke Ladycomp 6B.

Slik kommer du igang og blir gravid med en fertilitetsmonitor

Når dere så går igang med fertilitetsmonitoren Ladycomp vil dere ikke bare få et godt hjelpemiddel, men også god gratis oppfølging, som vil hjelpe dere med viktig informasjon på veien til graviditet. Start med å sette en tidshorisont på 12 måneder.

Du måler temperaturen under tungen med en supernøyaktig sensor hver dag når du våkner (det er dessverre en utbredt misforståelse at det må måles til samme tidspunkt hver dag). Hopper du over en dag eller to, går det helt fint. Tempen lagres og vises sammen med aktuell syklusdag telt fra 1. M-dag. Med tanke på prevensjon, viser den grønt på dager man ikke kan bli gravid.  Frukbare dager vises med rødt, og rødt lys blinker på forventet eggløsningsdag. Når menstruasjonen kommer, registrerer den med et tastetrykk.

Er dere ikke gravide etter 4 sykler, kobler dere Ladycomp 6B til PC/Mac og genererer en datautskrift dere sender PFC Nordic for tolkning. Dere vil da få klart svar om det grunnleggende er i orden, eller om det kun er noen enkle skritt som anbefales før en eventuell utredning.

Erfaringer med bruk av en fertilitetsmonitor for å bli gravid

Vurderer du en fertilitetsmonitor som et hjelpemiddel til å bli gravid? Her kan du lese om andres erfaringer med PFC Nordic sine fertilitetsmonitorer.

Anbefaler Ladycomp 6B Baby til alle som sliter med å bli gravid

Vi hadde prøvd å få barn i over ett år før en venninne fortalte om fertilitetsmonitorene fra PFC. Hun forklarte at jeg ved å bruke den ville få vite når i syklusen jeg var mest fruktbar.

I januar 2006 kjøpte jeg PFC. Helt som planlagt ble jeg gravid i mai samme år. Det var ikke noe problem at jeg hadde svært uregelmessige menstruasjoner. Nå vet jeg jo alt om min egen syklus og det er deilig å føle seg fri for alle medisiner.

Jeg vil gjerne anbefale PFC til andre slik at de kan bli kjent med sin egen kropp. Det er jo et helt naturlig og ufarlig produkt. Les mer om hennes erfaring med Ladycomp 6B Baby

Brukerhistorier Ladycomp 6B Baby fertilitetsmonitor

  • Eksempel 1. Et par hadde prøvd uten hell i nesten 3 år og ble utredet. Beskjeden var klar: «Alt er i orden – dra hjem og prøv videre». Paret ble ved bruk av Ladycomp 6B Baby gravid etter kort tid. Det viste seg at de tidligere hadde bommet tidsmessig med flere dager.
  • Eksempel 2. En bruker hadde fått barn, og slet et års tid senere med å bli gravid igjen. Datautskrift viste en svak temperaturstigning etter eggløsning i flere sykler. Vi anbefalte i sin tid bruk av naturlig progesteronkrem for å styrke høyfasen og progesteronet. Hun ble fort gravid. Historien gjentok seg da hun skulle ha barn nr 3. I dag anbefaler vi Iq-qi Ultimate Feminine Care som fås i vår nettbutikk.
  • Eksempel 3. Hennes syklus varierte og i lengde – og de var uten resultat etter 3½ år. Vi anbefalte i sin tid Babycomp – i dag er dette Ladycomp 6B Baby – og laget en datautskrift etter 4 målte sykler. Vi fant at eggløsningen var mellom dag 35 og 50, at temperaturstigningen var flott og stabil og høyfasen med 12 dager var normal. Vi anbefalte paret å ha samleie annenhver dag fra dag 33 til Babycompen slo ut med sannsynlig gravid. Hun ble gravid ette et par måneder og fikk et velskapt barn. Hun uttalte i ettertid at uten info fra  Ladycomp ville de aldri blitt gravide. De hadde bommet kronisk på tiden – og de hadde fått et tidsrom for eggløsning som de visste var riktig. Å få bekreftet at det hadde vært eggløsning i hver syklus, at progesteronet var ok og høyfasen lang nok til at det tidlige embryo fikk feste seg,  påvirket dessuten psyken avgjørende og selvtilliten positivt.
  • Eksempel 4 fra en brukerundersøkelse 2014: Superfornøyd. Jeg har uvanlig sen eggløsning, noe som førte til at vi bommet på når i måneden vi «satte inn støtet» i lang tid. PFC har hjulpet oss å lage vår flotte 2 år gamle sønn, og den hjalp oss igjen – er i skrivende stund 12 uker på vei! Kan ikke annet enn å takke og bukke!

Vi  har utarbeidet en sjekkliste som tar for seg 14 enkle årsaker som ofte overses eller glemmes. De er like aktuelle ved planlegging av første barnet eller om du «sliter med nestemann». Les mer om Sjekkliste – Blir ikke gravid

En fertilitetsmonitor sammen med IVF – Prøverørsbefruktning

Hvis du planlegger prøverørsbefruktning ( IVF), kunstig befruktning, anbefaler vi at du bruker en fertilitetsmonitor som Ladycomp 6B i 4-6 sykler og så får en utskrift. Utskriften gir nyttig informasjon om eggløsning og syklus og kan spare deg for frustrasjon og skuffelser.

Dermed har du lagret informasjon om 2 – 3 eggløsninger på hver eggstokk, og kan ta med en utskrift av PFCen til fertilitetsklinikken. Dette kan være nyttig kunnskap for videre behandling. Viser utskriften progesteron-mangel, dvs svak temperaturstigning etter eggløsning, eller for kort høyfase, dvs færre enn 9 dager fra eggløsning til mens, bør du gjøre noe med dette først, fordi de grunnleggende forutsetninger for å bli gravid mangler. Les mer om PFC sammen med IVF – Prøverørsbefruktning