9 Måter naturlig prevensjon forbedrer forholdet ditt

9 Måter hvordan naturlig prevensjon kan forbedre ditt forhold

Flere studier viser at kvinner som bruker naturlig prevensjon, blir parforholdet som regel bedre. I denne artikkelen viser vi ni måter på hvordan naturlig prevensjon forbedrer ditt forhold til din partner.

Gjennom naturlig prevensjon har kvinner fra gammelt av lært seg å kjenne kroppens naturlige tegn gjennom syklusen. Slik visste mange når de var fruktbare og ikke fruktbare. Denne kunnskapen er gradvis gått tapt siden kvinner i dag tidlig i livet begynner med prevensjon som som manipulerer syklusen og forhindrer eggløsning.

Når du måtte slutte med hormonell prevensjon, finnes det i dag personlige fruktbarhetscomputere, PFC, som Pearly, Ladycomp og Daysy som fort kartlegger syklusen – og bare ved å bruke en slik lærer du fort å tyde kroppens tegn. De finner eggløsningsdagen med 99,3% sikkerhet og du får full kontroll. Her er ni måter naturlig familieplanlegging bidrar til å forbedre forholdet til din partner:

#1 Du blir en bedre utgave av deg selv

De fleste psykologer vil fortelle deg at gode relasjoner med andre starter med et godt forhold til deg selv. Det er vanskeligere å være seg selv på pillen, og personlighetsendringer er dokumentert gjennom flere studier. En naturlig syklus gjør at kvinner kjenner seg selv bedre og får mer selvtillit.

I tillegg hjelper det tenåringsjenter å bli mindre påvirket av jevnaldrende, og i bedre stand til å planlegge livet. De blir mer modne og selvstyrte, og skifter fra å være ofre for kunstige hormoner til å være i kontroll, og blir i mer stand til å tenke fremover og ta bedre avgjørelser.

#2 Din partner vil bli «bedre kjent» med deg

Når du bruker naturlig prevensjon og har din naturlige syklus intakt, og du f eks bruker en PFC, blir din utkårne bedre kjent med deg og vet også hvor du er i syklusen: Mensen, når neste mens forventes, tiden før eggløsning, høyfruktbare dager, eggløsning og tiden fra eggløsning til mens – hvor du ikke kan bli gravid. Energnivåene varierer noe gjennom syklusen og menn kan bli mer fortrolige med disse fakta og kan justere forventninger og aktivitetsnivå.

#3 Du har bedre og dypere kommunikasjon

Hvor ofte snakker dere om sexlivet ditt som par? Å diskutere samleie, fruktbarhet og om starte en familie. Par hvor hun har driver med naturlig familieplanlegging og har en naturlig syklus blir i tendens mer åpne for å snakke om vanskelige emner, og de er mer i kontakt med hverandres følelser.

#4 Dere viser hverandres kjærlighet på forskjellige måter

Kvinner som bruker naturlig prevensjon, og har en naturlig syklus opplever ofte kjærlighetsforholdet på en bredere måte: Det vises spesielt under de høyfruktbare dagene hvor ubeskyttet samleie lett får konsekvenser. Begge kan f eks slik utfordres til å gå tilbake til «dating tid», en tid de naturlig nok fant kreative måter til å uttrykke kjærlighet.

#5 Du har et dypere forhold

Naturlig prevensjon skaper sterkere bånd. Man føler seg mindre egoistisk, og blir desto mer følsom overfor den utvalgtes behov, opplever en følelse av større kjærlighet og bedre forståelse for hverandre.

#6 Du føler deg mer kåt

Undertrykkelse av kvinners libido ved hormonelle prevensjonsmidler er ganske vanlig. Du kan ha sex når som helst når du er på pillen, men mange kvinner rapporterer at de følelsesmessig er flate og mindre interessert i sex. Hormonet progesteron styrer kroppens egne «velvære- og lykke-» hormoner – og siden progesteronet tas bort gjennom p-prevensjon går denne effekten tapt. Progesteron styrer også hormonet testosteron som derigjennom kommer i ubalanse. Også hos kvinner er det hormonet testosteron som er ansvarlig for seksuell lyst.

#7 Stressnivået synker

Hormonell prevensjon fører til forhøyede stressnivåer i det langtidsstress-hormonet kortisol som regel stiger 3 til 4 ganger normalen. Videre vil kroppens energiomsetning i tendens gå ned. Dette kan være et hinder til at dagliglivets mange stressituasjoner i takles riktig og at forholdet således.

#8 Større respekt for hverandre

Gjensidig kunnskap om naturlig prevensjon og naturlig syklus og forståelsen for fruktbare og sikre dager, tilkjennegir kvinner at de føler seg mer respektert, og mindre brukt av ektefelle/partner. Naturlig nok føler de også større respekt for og stolthet i ham for hans evne til til selvkontroll.

#9 Du er bedre forberedt på livets uforutsigbare ting

Med punkt 1 til 8 som bakgrunn, er par som bruker naturlig prevensjon mye bedre rustet til å håndtere alvorlige hendelser i livet. I de fleste tilfeller rapporterte par at forholdet ble sterkere. De følte at de var der for hverandre på en måte som de ellers ikke ville ha vært.

Kilde: journal Frontiers in Public Health

På jakt etter et sikkert alternativ?

LadyComp 6, Pearly 2 og Daysy er et 99,3% sikkert prevensjonsalternativ, naturlig og uten bivirkninger.  De er ideelle for alle som prinsippielt ikke vil bruke hormonell prevensjon eller spiral, for alle som av medisinske årsaker ikke kan eller av medisinske årsaker ikke bør bruke hormonell prevensjon eller spiral. Disse 3 gruppene representerer rundt 50% av kvinner i fruktbar alder.  Les mer om sikkerhet.

Hvilken prevensjon skal jeg velge?

Ladycomp 8 – «som har alt»

Genial hjelp til naturlig prevensjon og familie- planlegging. Alt i displayet: Temp, syklusdag, dato for kommende eggløsning, tempkurve, mensdatoer neste 6 mnd, full statistikk mm. 

Pearly 2 – Utgått

Pearly 2 ble «pensjonist» 30. september 2022 og selges ikke mer. Velg Ladycomp 8 som gir deg full kontroll.

IQ-QI – Ultimate Feminin Care

Iq-qi Ultimate feminine care.

En velværekrem som virker. Den kan styrke og balansere syklusen – og er aktuelle også i overgangsalder og etter. Velg blant Feminine Care, Feminine Plus, og Mens Care som kan styrke «det mannlige».