9 gode grunner til å velge hormonfri prevensjon i år

9 gode grunner til å velge hormonfri prevensjon i år

Mange av oss har gode nyttårsforsetter hvert eneste år, men kun en liten prosent av oss klarer å holde dem. Nyttårsforsett er et uttrykt mål, en plan eller et ønske for det nye året. Det kan være å begynne med noe nytt, slutte å gjøre noe, kutte uvaner, etablere nye vaner, øke en ønsket aktivitet eller minske en uønsket, for å gi seg selv en høyere livskvalitet.

Innenfor helse er det ikke lenger nok og trene jevnlig og spise sunt. God informasjon om alvorlige bivirkninger av hormonelle prevensjonsmidler som P-piller og p-stav, har gjort hormonfri prevensjon til en av de store nye helse trendene. Dagens aktive og moderne kvinner som er opptatt av en sunn kropp og god helse, velger å bruke en fertilitetscomputer som prevensjon. Vi skal her ta for oss gode grunner til at også du bør velge hormonfri prevensjon i år.

#1 Like sikkert som hormonell prevensjon

Ulike studier gjennom årene har vist at de hormonfrie prevensjonsmidlene Pearly og Ladycomp har en sikkerhet på 99,3 prosent. Til sammenligning med p-piller som har en sikkerhet på 99,7 prosent. Ved å bruke et hormonfritt prevensjonsmiddel riktig, vil du ha et like sikkert prevensjonsmiddel som prevensjon som inneholder hormoner. Les mer om PFC og sikkerhet

#2 Friske bryster

Det er økende bevis for at hormonell prevensjon massivt øker risikoen for brystkreft. P-pillen og annen hormonell prevensjon ble av WHO i 2005 plassert i samme klasse som radium og asbest. En studie ved Mayo Clinic viste at kvinner har en 44% økt risiko for å få brystkreft hvis du tar p-piller fire år eller mer innen du får barn.

#3 Mer sexlyst

Utallige kvinner melder om lav libido, og det er bevist at P-piller og andre hormonelle prevensjonsmidler gir redusert sexlyst. Mange studier har bekreftet hormonell prevensjons innvirkning på libido, smøring og glede av sex.

#4 Harmoni med kroppen din

Ved å lytte til tegn som kroppen din har å gi deg om din fruktbarhet, og ikke stole på en eksterne kilder, vil dette styrke din evne til å høre på kroppen generelt. Du kan føle kroppens signaler bedre, som sult, opphisselse, tretthet og din “magefølelse” eller intuisjon.

#5 Naturlig syklus

Hormonelle prevensjonsmidler roter med kroppens normale hormonelle funksjoner, og dette tærer på kvinners systemer. Det kan føre til alt fra humørsvingninger til vektøkning. Hormonelle prevensjonsmidler pumper overflødig syntetisk østrogen eller progesteron ut i kroppen din, mens lever og galleblære må bryte ned denne «kroppsfremmede giften» og får dermed økt belastning . Når disse organene blir stresset, skaper kroppen din gallestein, forårsaker kvalme, hodepine, smerter, irritabilitet, blodpropp, og (ironisk nok) drastisk reduserer sexlysten.

#6 Enkelt i bruk

Mål kroppens morgentemperatur når du står opp om morgenen, det tar 30-40 sekunder.  Du vil få et sikkert svar for de neste 24 timene. Rødt for nei og Grønt for ja.

#7 Hormonfritt er sexy

Uten hormoner fra hormonelle prevensjonsmidler vil du føle deg bedre, sunnere, og ikke minst mer sexy. Har du brukt p-piller eller andre hormonelle prevensjonsmidler og opplevd redusert sexlyst, kan du være sikker på at lysten vil komme tilbake og du vil føle deg mer sexy og ha bedre utstråling enn på lenge.

#8 Hormonfri prevensjon er billigere

Uansett om man velger en Pearly, Ladycomp eller Daysy til  prevensjon, vil man ikke ha noen kostnader etter man har anskaffet seg produktet, og det er et langt billigere alternativ enn hormonelle prevensjonsmidler i det lange løp.

#9 Lettere for deg å bli gravid når du selv vil

Med hormonfri prevensjon blir du kjent med kroppens naturlige syklus, og det vil gjøre det lett for deg å vite når man er fruktbar eller ikke.  Bruker du allerede Pearly eller Ladycomp, så er det nå «rødt lys som gjelder».  Er du førstegangskjøper, anbefaler vi Ladycomp 6B Baby som er spesielt tilrettelagt det å bli gravid.

Hormonfrie alternativer til p-piller

Mange kvinner foretrekker en mer naturlig ( ikke-hormonell) måte å forhindre graviditet på, enten på grunn av bivirkninger, eller andre helseproblemer. Denne oversikten inkluderer ikke alle prevensjons alternativene til p-piller, men det gir informasjon om de mest brukte metodene for naturlig hormonfri prevensjon.

Grunnlaget og sikkerheten er det samme for alle Ladycomp-modellene, Pearly og Daysy. Du måler temperaturen under tungen med en supernøyaktig sensor hver dag når du våkner (det er dessverre en utbredt misforståelse at det må måles til samme tidspunkt hver dag). Hopper du over en dag eller to, går det helt fint. Tempen vises sammen med syklusdag og grønt når det er sikkert og rødt eller gult på de fruktbare respektive usikre dagene. Når menstruasjonen kommer, registrerer du den med et tastetrykk.  Temperatur er sikkert som metode – les mer..

Ladycomp 6-serien – Fargedisplay, menyføring, sensor i ledning slik at du kan se displayet under måling, ny sensor måler ca 30% raskere enn tidligere, kan kobles til PC/Mac, drives av 2 AAA-batterier du kan skifte selv. 130 g m batterier. Les mer om Ladycomp 6 serien

 

Pearly – Vårt mest solgte til prevensjon gjennom tidene og fortsatt like aktuell. Hengslet sensor som du vipper ut og legger under tungen, sort hvitt display, innebygget batteri med 3-4 års drift – må skiftes hos PFC Nordic, 50 g. Betjenes med 3 taster: Sirkel = OK, minus = Nei eller tilbake i klokke eller kalender, pluss = Ja eller frem. Enklere kan ikke prevensjon bli! Les mer om Pearly

LadyComp 6B – Baby: Sannsynligvis et av verdens beste hjelpemiddel for å bli gravid

Personlig FruktbarhetsComputer -PFC -Ladycomp 6B – vårt topprodukt med utvidet fokus på graviditet. Dette er den totale fertilitetsmonitoren som også dokumentererer syklusen over år.  Alt går automatisk – Du tar kun kjapt tempen når du våkner, får rødt for fruktbar, grønt for ufruktbar. Neste forventede Eggløsning, EL, vises sammen med tilhørende termin med dato fra dag 2 i syklusen. EL-dag markeres med rødt blinker. Menskalender for neste 6 måneder gir indikasjon på fremtidige EL. Samleie kan registreres, og LC 6B markerer når det er tidsmessig klaff med eggløsning.  Slår i normaltilfelle ut på graviditet ca 18 dager etter befruktning – rødt – gult – grønt lyser konstant. Du kan se tempkurven med eggløsninger i displayet, får automatisk statistikk som viser sykler uten EL og med nedsatt gullegmefunksjon og mye mer. Slik vet du fort alt om syklusen. Og ønsker du prevensjon før eller etter svangerskap – bruker du den omvendt og har 99,3% sikkerhet. Les mer om Ladycomp 6B

Et sikkert alternativ

LadyComp 6, 6B og 6C og Pearly er alle et 99,3% sikkert prevensjonsalternativ, helt naturlig og uten bivirkninger.  De er ideelle for alle som prinsippielt ikke vil bruke hormonell prevensjon eller spiral, for alle som av medisinske årsaker ikke kan eller av medisinske årsaker ikke bør bruke hormonell prevensjon eller spiral. Disse 3 gruppene representerer rundt 50% av kvinner i fruktbar alder.  Les mer om sikkerhet.