Sjanse for tvillinger

8 ting som øker dine sjanser for å få tvillinger

To babyer på en gang kan virke skremmende for noen, er det en drøm for mange andre. Selv om sjansen for å få tvillinger er relativt liten, er det likevel noe man kan gjøre for å øke sannsynligheten for at du blir befruktet med tvillinger. I denne artikkelen skal vi se på noen av tingene du kan gjøre for å lykkes å bli gravid med identiske og toeggede tvillinger.

Identiske, eller eneggede tvillinger kommer fra et befruktet egg og kalles en zygote. Zygoten, som vanligvis utvikler seg til ett barn, i stedet vokser og deler seg tidlig i utviklingen og danner to embryoer. Derfor har tvillingene samme DNA, er identiske og får like ansiktstrekkk. Tveggede tvillinger oppstår når det er «dødt løp» mellom 2 egg og det er to eggløsninger i løpet av noen timer. Disse befruktes begge av forskjellige sædceller. De tveggede tvillingene vil ikke dele det nøyaktige samme DNA, men blir mer som normale søsken, noe som ofte tir utslag i forskjellige ansiktstrekk. Nå, hvis du håper på tvillinger, her er syv ting som kan øke dine sjanser.

Naturlig unnfangede tvillinger forekommer hos ca 1 av 90 fødsler. Under normale omstendigheter er dine sjanser for å bli gravid med tvillinger liten. Fruktbarhets medisiner eller kunnstig befruktning som IVF kan øke sjansene for å bli gravid med tvillinger. Her tar vi for oss du kan gjøre for å naturlig øke sjansene dine for å bli gravid med tvillinger.

1. Bli gravid kort tid etter at du slutter å ta p-piller

P-piller er en populær men helseskadelig måte å avverge uønskede svangerskap, siden de fungerer ved å stanse eggløsningen. Siden pillen forstyrrer kvinnens naturlige syklus og hormonelle balanse, er det ikke uvanlig å anta at kroppen vil ta tid å kvitte seg med de kunstige hormonene, og p-pillens effekter. Men det er ikke alltid tilfelle. Faktisk kan kroppen din være klar raskere enn du tror – med tvillinger.

2. Bli gravid når du er eldre

Hvis du er en av de mange kvinnene som har satt familieplanlegging på vent til senere grunnet studier og karriere, kan du være heldig. Kvinner over 35 har en tendens til å være i en bedre posisjon til å få tvillinger. Kvinner kan oppleve en «fruktbarhetstopp» hvor det kommer to og i sjeldne tifeller flere eggløsninger i løpet av få timer.

3. Å ha en familiehistorie med tvillinger

Selvfølgelig kan du ikke velge dine gener. Men hvis du håper på tvillinger kan du vurdere oddsen i din favør hvis du har «ekte» tvillinger i familien din. The Tech Museum of Innovation kan opplyse at du er 2,5 ganger mer sannsynlig å bli gravid med tvillinger hvis du har et søsken som er en broderlig tvilling. Det essensielle er at tvillinger er utbredt på mors side. Fars gener, i dette tilfellet, gjør ingen forskjell. Tvillinger er et resultat fra to separate egg, mens identiske tvillinger er et resultat fra ett egg som er blitt delt i to. Derfor kan sannsynligheten for at en kvinne å slippe mer enn ett egg bare bli påvirket av morens genetikk, ikke farens.

4. Ditt kosthold inneholder mye meieri produkter

Liker du melk? Takket være et protein I melken, har man en økt sjanse for eggløsning med mer enn ett egg om gangen, og dermed øke sjansene for å bli gravid tveggede tvillinger. Melk inneholder IGF, og med bare en 10% økning i melkeforbruket kan det påvirke din sjanse for å få tvillinger.

5. Du ammer når du blir gravid

Hvis du ammer barnet ditt samtidig som du prøver å bli gravid med ditt neste (eller to), vil det øke sjansene dine for tvillinger. Ifølge forskning utført av Steinman, kan kvinner som blir gravid mens de fremdeles ammer er ni ganger mer sannsynlig å få tvillinger enn de som ikke lenger ammer på tidspunktet for unnfangelsen. Igjen, alt går tilbake til IGF nivåer, som er forhøyet hos ammende kvinner for å stimulere melkeproduksjonen.

6. Du er høy eller overvektig

I en stor studie av mer enn 50.000 svangerskap, konkluderte forskerne at kvinner med en body mass indeks, BMI, på 30 har høyere sannsynlighet for å unfange tveggede tvillinger. I tillegg hadde også høyvokste kvinner en økt sjanse for å få tvillinger. Dette kan bare være tilfeldigheter , men det er absolutt interessant.

7. Fertilitetsbehandling

Ved fertilitetsbehandling er det ikke uvanlig å sette inn 2 eller flere befruktede egg, og tvilling-statistikken er høyere enn ved naturlig graviditet. Den høye andelen tvillingfødsler har dog blitt omdiskutert, og noen klinikker setter nå inn færre egg.

8. Ta et folsyre supplement:

Det har vært noen studier som viser sammenheng mellom folsyre og det å bli gravid med tvillinger. En australsk studie fant at kvinner som tok folat før de ble gravid var mer sannsynlig å bli gravid med tvillinger. Faktisk, ifølge denne studien, kan du ha en 40% eller større sjanse for å bli gravid med tvillinger hvis du tar folat mens du prøver å bli gravid. Noen andre studier har vist motstridende resultater som gjør det vanskelig å si sikkert om folsyre faktisk øker dine sjanser for å bli gravid tvillinger. Likevel hjelper folsyre også å forebygge nevralrørsdefekter, så det er en god idé å ta en folsyre supplement (eller en multi-vitamin med folsyre) selv om du ikke prøver å unnfange tvillinger.

Hjelpemiddel for å bli gravid

Bli gravid raskt og enkelt med Ladycomp Baby. Ladycomp 6B Baby fertilitetscomputer er den mest avanserte og enkleste metoden for å maksimere sjansene for å bli gravid. De fleste eggløsningstester identifiserer i kun ca 80% av tilfellene de 2 høyfruktbare dagene gjennom den såkalte LH-toppen, DVs økningen i luteiniserende hormon, som utløser eggløsningen. Med Lady-Comp 6B Baby har du derimot full kontroll over alle fruktbare dager og kan se endringer fra syklus til syklus. Med denne kan du planlegge graviditet helt naturlig og når det måtte være ønskelig bruke den som 99,3 % sikker prevensjon. Les mer om Ladycomp 6B Baby