balansere hormonene dine naturlig

5 enkle måter å balansere hormoner og stimulere fruktbarheten din naturlig

Har du vanskeligheter med å bli gravid på naturlig vis? Det tar gjennomsnittlig  3,6 måneder å bli gravid, og går det mer enn 6 måneder begynner de fleste å «bli nervøse» og også oftere stresset. Vi skal i det følgende ta for oss 5 enkle måter å balansere hormoner og stimulere fruktbarheten din naturlig.

Nedsatt fruktbarhet

Nedsatt fruktbarhet henger ofte sammen med hormonellse ubalanser. Det går i første rekke om østrogendominanse som resulterer i for lite progesteron som igjen er nødvendig for å få til et svangerskap. Videre er ofte langtidsstresshormonet kortisol for høyt. En tredje faktor er forhøyde insulinverdier og inaktivt insulin i blodbaben, ofte i sammenheng med diabetes 2. En fjerde faktor er varierende eggløsning, ofte i sammenheng med PCOS – og paret treffer ikke på tiden.

Slike hormonelle ubalanser  forårsakes i hovedsak av feil kosthold som resulterer i
– Betennelsessykdommer
– Høyt stressnivå over tid
– Inntak av miljøgifter som gir østrogene effekter

Data fra en Ladycom 6B – Baby vil i slike situasjoner være til god hjelp. Syklus og eggløsninger kartlegges, og hormonelle ubalanser vises på datautskrifter. Brukkerundersøkelser viser at 80% av par som hadde prøvd mer enn 12 mnd kom i mål på naturlig vis ved bruk av en Ladycomp eller Babycomp.

For å korrigere hormoner i ubalanse, og stimulere din fruktbarhet er det videre  noen enkle ting du kan gå i gang med.

 

#1 Spis sunne fettstoffer

En diett for å gå ned i vekt er ikke det samme som en god  for å bli gravid. Mange av oss har blitt fortalt å kutte fett for å gå ned i vekt. Et fettfattig kosthold kan imidlertid hemme evnen til å bli gravid. Kroppen vår trenger flere fettstoffer for å holde sex-hormonene balansert. Det går i første rekke om forholdet mellom omega 3 og omega 6, i det de fleste har for lite av det første og skyhøye verdier av det andre. Uten riktig fett hemmes hormonproduksjonen, og kroppen slutter å fungere normalt. Og ved feil forhold blant fettsyrene, absorberer kroppen  ikke visse viktige vitaminer og mineraler som igjen henger sammen med hormonproduksjon.

Generelt går det om å øke omega 3, få ned omega 6 og å unngå transfett. Dett siste er er kjemisk herdet fett som gir det lang levetid uten å harskne.  Problemet er bare at kroppen ikke har enzymer til å bryte det ned. Transfett var tidligere i praksis margarin – hvor dette gjennom lovgivning de siste årene har blitt kraftig redusert. Transfett finnes i brød og bakervarer som kjeks med lang holdbarhet – og det er bare å sjekke varedeklarsjonen.  Noen chipstyper er sannsynligvis også omfattet avhengig av frityroljer som brukes. Transfett har vært knyttet til utviklingen av endometriose som er en av de vanligste årsakene, ca 20%,  til nedsatt fruktbarhet blant kvinner.

Nyt rikelig med fett fra saltvannsfisk, kokosnøttolje, olivenolje (jomfru), avokado og gressmatet smør – alle er fantastiske kilder til essensielle fettsyrer. Sundt fett hjelper deg også med å holde betennelsesnivåene lave, øker stoffskiftet og øker mettheten.

Stabilt blodsukker
Unngå blodsukkersvigninger ved å redusere inntak av mat med raske karbohydrater. Disse finnes i sukker, brød/korn, mais, ris og stortsett grønnsaker som vokser under bakken.

Balanse i inntaket av omega-3 og omega-6 fettstoffer
Moderens kosthold har endret seg drastisk de senere år gjennom økt bruk av vegitabilske eller planteoljer. Forskning viser at våre typiske forhold på omega-6 til omega-3 kan være så høye som 25: 1, 15: 1 og 10: 1. Forholdet 6:1 ansees i dag som bra.

[trx_infobox style=»regular» closeable=»no» icon=»icon-heart» top=»inherit» bottom=»inherit» left=»inherit» right=»inherit»]Typiske omega 6 oljer er: solsikkeolje, maisolje, rapsolje, frityroljer, sojaolje, peanut-eller jordnøttoljer[/trx_infobox]

#2 Få mer vitamin D3

Vitamin D er ikke en vitamin, det er faktisk et hormon som er ansvarlig for å holde betennelsesnivåene lave og syntetisere med sollys for å forhindre depresjon, og er noe mange ikke får nok av. Det amerikanske Journal of Clinical Nutrition rapporterer at vitamin D3 er avgjørende for fruktbarhet, fordi det påvirker det adaptive immunsystemet, det medfødte immunsystemet, insulinsekrejonen av pankreas-p-cellen, multifaktorisk hjertefunksjon og blodtrykksregulering og utvikling av hjerne og foster.

Vitamin d3 er fettløselig, og kan med fordel tas gjennom krem som smøre på huden. Les mer om vår vitamin d3 krem

#3 Meditasjon

Meditasjon er en effektiv, velprøvd avslappningsmetode som med høy sannsynlighet stimulerer fruktbarheten. En studie fra Harvard Universitys Mind Body Medicine Institute viste at kvinner som mediterte regelmessig, var 3 ganger mer sannsynlig å bli gravid enn de som ikke gjorde det. Meditasjon bryter den daglige syklusen av stress, bremser kortisol, stresshormonet er direkte bundet mot fruktbarhet. Når vi mediterer øker nivået av de beroligende hjernebølgene.

#4 Få nok trening

Trening er en avgjørende komponent for å øke fruktbarheten. Trening normaliserer kroppen, og balanserer funksjonen til organene og holder hormonene i balanse. Trening reduserer også angst, gir deg bedre søvn, reduserer insulinnivået og lindrer depresjon.

#5 Få nok søvn

Utilstrekkelig søvn forårsaker kaos for hormonene. Mens vi sover reparerer kroppene våre celler og regulerer fruktbarhetshormoner som progesteron, østrogen, luteiniserende hormon og follikkelstimulerende hormon. Et spesielt viktig fruktbarhetshormon er leptin som direkte påvirker eggløsning. Kvinner trenger tilstrekkelig søvn for riktig leptinproduksjon. Hvis leptin forstyrres, blir menstruasjonssyklusene forstyrret. Hvis du prøver å bli gravid trenger du i minst 7-10 timers søvn om natten.

LadyComp 6B – Baby: Sannsynligvis et av verdens beste hjelpemiddel for å bli gravid

Personlig FruktbarhetsComputer -PFC -Ladycomp 6B – vårt topprodukt med utvidet fokus på graviditet. Du tar kjapt tempen når du våkner, får rødt for fruktbar, grønt for ufruktbar. Neste forventede Eggløsning, EL, vises sammen med tilhørende termin med dato fra dag 2 i syklusen. EL-dag markeres med rødt blinker. Menskalender for neste 6 måneder gir indikasjon på fremtidige EL. Slår i normaltilfelle ut på graviditet ca 18 dager etter befruktning – rødt – gult – grønt lyser konstant. Du kan se tempkurven med eggløsninger i displayet, får automatisk statistikk som viser sykler uten EL og med nedsatt gullegmefunksjon og mye mer. Slik vet du fort alt om syklusen. Og ønsker du prevensjon før eller etter svangerskap – bruker du den omvendt og har 99,3% sikkerhet. Les mer om Ladycomp 6B