Menstruasjonssyklusen og p-piller kan ha en stor innvirkning på ditt kjærlighetsliv og dine relasjoner til menn. De fleste vet at pillen og andre hormonelle prevensjonsmidler totalt dreper din sexlyst, og gjør deg mindre attraktiv. Men det er også flere andre og mindre kjente grunner til hvordan ditt kjærlighetsliv påvirkes negativt av prevensjonen du bruker.
Det er nok forskning som tyder på at bruk av p-pillen kan ha en innvirkning på dine relasjoner, hormoner, og atferd, noe psykiater Dr. Julie Holland beskriver i sin bok «Moody Bitches. Bare tanken om at et medikament som så mange kvinner tar hver dag, i mange år av sitt liv, spiller en betydelig rolle i hvem man velger som partner, kan være sjokkerende.
Vitenskap peker på viktigheten av en naturlig menstruasjonssyklus, og en normal eggløsning. Kvinner som opplever eggløsning nyter tiltrekning og kjærlighet på en helt annen måte sammenlignet med de som ikke har eggløsning. Som kjent blokkerer de fleste hormonelle prevensjonsmidler slike.
En av de beste måtene å finne ut om syklusen din er i orden – eller har defekter – er ganske enkelt å bruke en PFC – Personlig Fruktbarhets-Computer – som Pearly eller LadyComp. Du måler ganske enkelt morgentempen med PFCen, denne lagres, og du får automatisk kontroll over syklusen. Siden tempen stiger dagen ette eggløsning og er høy frem til mens, ser du med en gang når du har eggløsning – eller om denne uteblir. Naturen har lagt det viselig til rette: De aller fleste kvinner er mest sex-interesserte på de fruktbare dagene i syklusen – og dette er hormonelt styrt.
4 overraskende måter hvordan hormonell prevensjon negativt påvirker ditt kjærlighetsliv:
1. Falske feromoner
Feromoner er hormoner som vi som mennesker sender ut, og som andre mennesker kan oppfatte. Gjennom de fruktbare dagene i syklusen, tiltrekkes kvinner spesielt av menn med feromoner som signaliserer at de er genetisk ulike, og derfor mest sannsynlig vil kunne gi friske barn. En vitenskapelig undersøkelse som ofte blir referert til som «sweat tee shirt studien», viste at kvinner og menn er genetisk tiltrukket av partnere ved lukt, som bærer feromoner. For kvinner, som ikke opplever en fruktbare dager i syklusen grunnet p-piller eller annen hormonell prevensjon, tiltrekkes mer av menn som er genetisk like og derfor ikke nødvendigvis vil bli den riktige partner, både biologisk og som mennesketype.
2. Sjalusi
Sjalusi i kjærlighetslivet er knyttet til kvinners østrogennivå. To studier har bekreftet at kvinner som bruker p-piller opplever mer seksuell sjalusi for deres partner, og mer intense følelser av sjalusi. Kvinner i parforhold har en tendens til å oppleve flere følelser av sjalusi under de fruktbare dagene frem mot eggløsning, mens P-pillen kan føre til et konstant høyere nivå av sjalusi gjennom hele syklusen.
3. Mindre attraktive
Kvinner uten en frukbar del i sin syklus, er mindre attraktive for menn. Kvinners væremåte, hvordan de går, snakker og ser ut gjennom de fruktbare dagene, fungerer som signaler til menn. Forskning viser at kvinner som har eggløsning blir sett på som mer attraktive enn de som ikke har det. En kvinnes stemme blir høyere, ansiktet blir mer symmetrisk, og hennes ganglag forskjellig på fruktbare dager sammenlignet med ikke-fruktbare dager.
4. Svakere orgasmer
I en studie utført ved Indiana University i 2011, undersøkte forskere ved Center for Sexual Health Promotion sex livet til 1 101 kvinner, hvorav halvparten brukte hormonelle former for prevensjon (p-plaster, p-ring/Nuvaring eller p-piller) og halvparten av disse brukte kondomer, rytme metoden, fruktbarhetscomputere, PFC, eller andre naturlige former for prevensjon. De oppdaget at mens begge gruppene hadde samme nivå av intimitet med sin partner, hadde kvinnene som bruker hormonell prevensjon et lavere nivå av opphisselse, smøring, hyppighet av sex, og antall orgasmer.
Hormonelle former for prevensjon øker nivået av SexHormonBindende Globulin (SHBG) opptil fire ganger det normale nivået i kvinnekroppen. Når SHGB øker, frigjøres testosteron, noe som bidrar til at sexlysten avtar. Samtidig stiger også langtidsstresshormonet opp til 4 ganger normalen – og dette kan også være hemmende.
Ta tilbake kontrollen over ditt kjærlighetsliv
Heldigvis, kan du ta tilbake din seksuelle nytelse ved å bytte til hormonfri prevensjon som LadyComp eller Pearly. Disse intelligente PFC-ene, eller Personlige FruktbarhetsComputerne lærer og analyserer syklusen din, og kan forutsi eggløsning med høy nøyaktighet og er 99,3% sikker prevensjon. Med LadyComp og Pearly kan du vite med sikkerhet hvilke dager du kan bli gravid, og hvilke dager som du ikke kan bli gravid.
Den eneste “bivirkningen” av å bruke en PFC som prevensjon er et bedre sexliv. I en undersøkelse uttrykte 73% av kvinnene at det å bruke en PFC, Personlig FruktbarehtsComputer eller fertilitetsmonitor har hatt en positiv innvirkning på deres sexliv. Over 80% uttrykte at de ved å bytte til hormonfri prevensjon at de:
- Nyter sex mer
- Vil ha sex oftere
- Er mer åpne om sine ønsker med sin partner
- Snakker mer åpent med sin partner om sex
- Føler seg mer «eventyrlystne» på soverommet
At flertallet av kvinnene i undersøkelsen sa at de liker og vil ha sex oftere er et direkte resultat av å velge hormonfri prevensjon.
Hormonfrie alternativer til p-piller
Mange kvinner foretrekker en mer naturlig ( ikke-hormonell) måte å forhindre graviditet på, enten på grunn av bivirkninger, eller andre helseproblemer. Denne oversikten inkluderer ikke alle prevensjons alternativene til p-piller, men det gir informasjon om de mest brukte metodene for naturlig hormonfri prevensjon.
Grunnlaget og sikkerheten er det samme for alle Ladycomp-modellene, Pearly og Daysy. Du måler temperaturen under tungen med en supernøyaktig sensor hver dag når du våkner (det er dessverre en utbredt misforståelse at det må måles til samme tidspunkt hver dag). Hopper du over en dag eller to, går det helt fint. Tempen vises sammen med syklusdag og grønt når det er sikkert og rødt eller gult på de fruktbare respektive usikre dagene. Når menstruasjonen kommer, registrerer du den med et tastetrykk. Temperatur er sikkert som metode – les mer..
Ladycomp 6-serien – Fargedisplay, menyføring, sensor i ledning slik at du kan se displayet under måling, ny sensor måler ca 30% raskere enn tidligere, kan kobles til PC/Mac, drives av 2 AAA-batterier du kan skifte selv. 130 g m batterier. Les mer om Ladycomp 6 serien
Pearly – Vårt mest solgte til prevensjon gjennom tidene og fortsatt like aktuell. Hengslet sensor som du vipper ut og legger under tungen, sort hvitt display, innebygget batteri med 3-4 års drift – må skiftes hos PFC Nordic, 50 g. Betjenes med 3 taster: Sirkel = OK, minus = Nei eller tilbake i klokke eller kalender, pluss = Ja eller frem. Enklere kan ikke prevensjon bli! Les mer om Pearly
LadyComp 6B – Baby: Sannsynligvis et av verdens beste hjelpemiddel for å bli gravid
Personlig FruktbarhetsComputer -PFC -Ladycomp 6B – vårt topprodukt med utvidet fokus på graviditet. Dette er den totale fertilitetsmonitoren som også dokumentererer syklusen over år. Alt går automatisk – Du tar kun kjapt tempen når du våkner, får rødt for fruktbar, grønt for ufruktbar. Neste forventede Eggløsning, EL, vises sammen med tilhørende termin med dato fra dag 2 i syklusen. EL-dag markeres med rødt blinker. Menskalender for neste 6 måneder gir indikasjon på fremtidige EL. Samleie kan registreres, og LC 6B markerer når det er tidsmessig klaff med eggløsning. Slår i normaltilfelle ut på graviditet ca 18 dager etter befruktning – rødt – gult – grønt lyser konstant. Du kan se tempkurven med eggløsninger i displayet, får automatisk statistikk som viser sykler uten EL og med nedsatt gullegmefunksjon og mye mer. Slik vet du fort alt om syklusen. Og ønsker du prevensjon før eller etter svangerskap – bruker du den omvendt og har 99,3% sikkerhet. Les mer om Ladycomp 6B
Et sikkert alternativ
LadyComp 6, 6B og 6C og Pearly er alle et 99,3% sikkert prevensjonsalternativ, helt naturlig og uten bivirkninger. De er ideelle for alle som prinsippielt ikke vil bruke hormonell prevensjon eller spiral, for alle som av medisinske årsaker ikke kan eller av medisinske årsaker ikke bør bruke hormonell prevensjon eller spiral. Disse 3 gruppene representerer rundt 50% av kvinner i fruktbar alder. Les mer om sikkerhet.