3 Topp Prevensjonsmidler uten hormoner

3 Topp Prevensjonsmidler uten hormoner

Beste prevensjonsmidler som ikke inneholder hormoner. Mange kvinner opplever svake eller sterkere bivirkninger ved bruk av prevensjonsmidler som inneholder kunstige hormoner, og velger derfor å skifte til et sunnere alternativ som ikke tilfører kroppen fremmede hormoner. I denne artikkelen skal vi ta for oss tre topp prevensjonsmidler uten hormoner.

Bedre opplysning om hvilke prevensjonsmidler som gir  bi- og eventuelle skadevirkninger og hvilke som finnes uten hormoner har bidratt til dette.  Likeens bidrar forhøyet fokus på egen helse at mange i dag velger prevensjon uten hormoner. Det er blitt en stor trend – som bare vil vokse i årene fremover.

Kobberspiral

«Helsenorge» har i lengre tid anbefalt kobberspiral som et alternativ til dem som ikke vil eller kan bruke p-piller/p-stav. Selv om kobberspiralen ikke har syntetiske hormoner, betyr ikke det at det at den ikke gir deg noen bivirkninger. Helsenorge/Sex og samfunn oppgir ingen bivirkninger i sin prevensjonsguide. I Sex og samfunns metodebok nevnes bivirknnger som følge av komplikasjoner ved innsetting, og noen få fra bruk som kan tilskrives fremmedlegemet i livmoren.

Men er en kobberspiral som hormonfritt alternativ virkelig ubetenkelig og så sunn og sikker som det fremheves? Heldigvis er det ikke veldig mange som opplever alvorlige bivirkninger ved bruk av kobberspiral. Men det «glansbildet» som vises om at kobberspiralen er uten bivirkninger, er direkte feil. Kobberspiralen kan gi både mindre og alvorlige til svært alvorlige bivirkninger. Les alt om bivirkninger av kobberspiral her.

Beste 3 prevensjonsmidler uten hormoner

I dag er det kun tre prevensjonsmidler uten hormoner, og som ikke har noen form for bivirkninger. Her skal vi ta for oss de ulike alternativene.

#1 Fertilitetsmonitor eller fruktbarhetscomputer

Fertilitetsmonitor prevensjon
En fertilitetsmonitor er en håndholdt datamaskin som vil indikere når du er fruktbar og når du ikke er det. Noen modeller, som de populære Ladycomp og Pearly, måler din morgen-temperatur og viser umiddelbart om du er fruktbar det neste døgnet eller ikke.

Bruker du en fertilitetesmonitor som bruker temperatur som metode, trenger du ikke bruke tid på å tolke resultatene.  Fertilitetsmonitoren viser disse umiddelbart etter etter måling. De fleste elektroniske fertilitetsmonitorer bruker et system med rødt og grønnt lys for å vise fruktbarhet.  Rød betyr «farlig» – dvs høy fruktbarhet og ubeskyttet sex bør unngås.  Grønn betyr at det er sikkert. Ikke overraskende kan disse monitorene også enkelt brukes til å hjelpe deg med å bli gravid, ganske enkelt siden de finner tidspunkt for eggløsningen. Les mer om bruk av en fertilitetsmonitor som prevensjon.

#2 Kondom

Kondom er det eneste prevensjonsmiddelet som beskytter mot smitte. Kondom bør derfor benyttes av alle som har samleie med personer hvor muligheten for smitte er til stede. Kondomet er en gummihylse som tres over penis før samleie. Ved sædutløsning samles sæden i kondomet. Kondom er enkel metode med forholdsvis høy sikkerhet ved riktig bruk, og er det eneste prevensjonsmiddelet som beskytter mot seksuelt overførbare sykdommer. En kondom har ingen alvorlige bivirkninger med mindre latex-allergi foreligger.

#3 Pessar

Et pessar er en ring av gummi eller silikon. Det plasseres i skjeden og over livmorhalsen slik at denne tettes  og forbindelsen videre oppover i livmoren blokkeres. Virkningen blir med andre ord at en mekanisk barriere  forhindrer sædceller å nå fram til livmoren og eggledere hvor en eventuell befruktning finner sted. En sæddrepende krem brukes i tillegg.  Bruk av pessar avtok årvisst i Norge, da de klassiske pessarene krevde egen tilpassing hos lege samtidig som sæddrepende krem gikk ut av apotekenes sortimenter.  Det er mulig populariteten igjen er oppadgående, da det forholdsvis nye Caya-pessaret som kun finnes i en «unisex-størrelse» og passer alle nå selges i Norge sammen med en sæddrepende økologisk krem.


LadyComp 6 og Pearly 2 er et 99,3% sikkert prevensjonsalternativ, naturlig og uten bivirkninger.  De er ideelle for alle som prinsippielt ikke vil bruke hormonell prevensjon eller spiral, for alle som av medisinske årsaker ikke kan eller av medisinske årsaker ikke bør bruke hormonell prevensjon eller spiral. Disse 3 gruppene representerer rundt 50% av kvinner i fruktbar alder.  Les mer om sikkerhet.

Ladycomp 8 – «som har alt»

Genial hjelp til naturlig prevensjon og familie- planlegging. Alt i displayet: Temp, syklusdag, dato for kommende eggløsning, tempkurve, mensdatoer neste 6 mnd, full statistikk mm. 

Pearly 2 – Utgått

Pearly 2 ble «pensjonist» 30. september 2022 og selges ikke mer. Velg Ladycomp 8 som gir deg full kontroll.

IQ-QI – Ultimate Feminin Care

Iq-qi Ultimate feminine care.

En velværekrem som virker. Den kan styrke og balansere syklusen – og er aktuelle også i overgangsalder og etter. Velg blant Feminine Care, Feminine Plus, og Mens Care som kan styrke «det mannlige».

OPPLEV GLEDEN MED NATURLIG SYKLUSOG LADYCOMP
Sexhormoner i balanse – mindre stress –  naturlig libido – mer energi – bedre humør – høyere treningsutbytte – og mye mer