Brystkreft risiko ved bruk av P-piller

1 av 5 vil utvikle brystkreft ved bruk av P-piller før første graviditet

The National Cancer Institute i USA kan fortelle oss at risikoen for å utvikle brystkreft er rundt én av åtte for allmennheten. Men studier gjort av legen Chris Kahlenborn fra Altoona Hospital i Altoona, Penn, tyder på at kvinner som bruker p-piller og annen hormonell prevensjon før de har fått sitt første barn har en 44 prosent økt risiko for å utvikle brystkreft. Hvis dette er sant, vil risikoen for å utvikle brystkreft være én av fem, noe som er en svimlende høy risiko.

U.N. Cancer Research Agency re-klassifisert hormonelle prevensjonsmidler i 2005 som kreftfremkallende for mennesker. Syntetisk østrogen har blitt knyttet til kreft, som andre syntetiske hormoner. Dr. Samuel Epstein, er verdensledende innen kreftforskning, og har advart om at pillen er kreftfremkallende, og dette er dokumentert i mer enn 20 studier som viste en klar risiko for brystkreft ved bruk av p-piller.

Hvordan gir p-piller kreft?

I hovedsak påvirker østrogene hormoner utviklingen og veksten av enkelte kreftformer. Fordi p-piller inneholder kvinnelige hormoner, har forskere sett på sammenhengen mellom hormonell prevensjon og kreftrisiko. Risikoen for livmor- og eggstokkreft kan bli redusert ved bruk av p-piller, mens risikoen for brystkreft, livmorhals, og leverkreft øker.

Langvarig bruk av p-piller gir økt risiko for livmorhalskreft, brystkreft og leverkreft. En analyse av 24 epidemiologiske studier viser at jo lenger en kvinne bruker p-piller, jo høyere er risikoen for kreft. Forskning viser at det tar hele 10 år eller mer etter at en kvinne har sluttet å bruke p-piller, til risikoen for brystkreft har sunket til nivå som om de aldri skulle ha brukt p-piller.

Stor økningen av brystkreft

Stigningen av antall brystkreft-tilfeller har vært spesielt høy siden 1960-tallet ( samme år som p-pillen ble lansert) til i dag, og den største økningen finner du blant de unge kvinnene. Hvorfor informerer ikke legestanden deg om dette? I følge Dr. Kahlenborn er det pga markedskreftene til selskapene som selger prevensjon, og at offentlige etater selv bruker svimlende summer i året på prevensjon, og når en undersøkelse som dette kommer ut, er det ikke akkurat «en fjær» i hatten for dem.

Det er gjort en del forskning og det er skrevet en del bøker om sammenhengen mellom p-piller og ulike former for kreft. En av dem er skrevet av Chris Kahlenborn, MD (2000) med tittel Breast Cancer: Its Link to Abortion and the Birth Control Pill. Boken kan leses gratis ved å trykke på linken.
En annen god og velskrevet bok er «Hvordan forebygge brystkreft» av dr. John Lee.  Denne er oversatt til norsk av dr. Leif Ims og kan kjøpes i vår nettbutikk.  Les mer…