Slik får du sexlysten tilbake etter p-pille-slutt

Sluttet med P-pillen sexlysten tilbakeEn av de mest vanlige bivirkninger av p-piller er lav sexlyst. Faktisk er det så mange kvinner som opplever dette, at det er blitt litt som en spøk, en grusom en. Du tar en pille for å slippe bekymringer for å bli gravid, bare for å finne ut at du ikke lenger ønsker å ha sex! Vi skal her ta for oss hvordan få sexlysten tilbake etter du har sluttet med pillen eller annen hormonell prevensjon.

Mangel på sex i samlivet er slette ikke noe bare noen få personer opplever, og behovet for sex varierer fra person til person, og i ulike faser av livet. Generelt hevdes det at menn har større behov enn kvinner, selv om dette ikke er en regel uten unntak. Det er også forskjell på når menn og kvinner har sin seksuelle topp aldersmessig. P-piller og annen hormonell prevensjon er en av hovedgrunnene til at kvinner opplever redusert sexlyst.

3 grunner til at p-pillen gir deg lav sexlyst:

1. P-piller erstatter kroppens egne naturlige hormoner med syntetiske hormoner. Disse hormonene, eller hormonhermere som de virkelig er, jevner ut alle topper og daler. Når går du går på p-pillen, tas det viktige sexhormonet progesteron bort, og dette er årsaken til elendigheten.
2. Testosteron er bak sexlysten både hos kvinner og menn. P-piller bidrar til å senke kvinners testosteron-nivå, da dette bl a styres gjennom progesteronet.
3. De fleste kvinner som har en naturlig syklus og ikke bruker p-piller, vil ha høyere sexlyst rundt eggløsning og noen ganger også rett før menstruasjonen. Hvis du bruker p-piller har du ikke eggløsning, og dermed lages det nesten ikke progesteron.  Progesteronet stimulerer ikke bare sexlysten men også andre «gledes- og velværehormoner» som dopamin.

De fleste kvinner som slutter med hormonell prevensjon og bytter til et hormonfritt alternativ som Pearly eller Ladycomp, vil oppleve et forbedret sexliv. De vil ikke bare oppleve økt sexlyst, men også økt nytelse ved sex. En annen fordel er at mange opplever mer intimitet, og bedre kommunikasjon med sin partner.

Når du måtte slutte med p-pillen, kan det ta litt tid før syklusen kommer retur og blir normal igjen. For de fleste går det et et par sykler, for andre kan det ta tre til fire.  I noen sjeldne tilfeller kan det ta 6 – 14 måneder før syklusen kommer igang igjen.

Tips for å få sexlysten tilbake etter å ha sluttet med p-piller

Ikke stress! Det kan ta noen sykler før progesteronet får stimulert testosteronet, balansert østrogenet, rettet opp kobber-sink-balansen og får langtids-stresshormonet kortisol tilbake til normalen. Du kan føle noen abstinenssymptomer i begynnelsen, som søvnløshet eller humørsvingninger. Gi kroppen din tid til å finne ut av livet uten p-piller. Med Ladycomp 6 eller 6B har du fra første måledag full kontroll over syklusen.  Den teller dagene i syklusen fortløpende, du ser med engang når du har eggløsning og om østrogen-progesteron-balansen  er kommet på plass.

Gi kroppen den næringen den trenger for å produsere testosteron og balansere østrogen og progesteron. Det enkleste trikset er å unngå raske karbohydrater og spise slik at blodsukkeret blir mest mulig stabilt gjennom dagen.  De fleste kvinner som har brukt p-piller, vil ha lave nivåer av magnesium, sink og B-vitaminer. Velg mat som inneholder disse vitaminer og mineraler, samt å ta kosttilskudd daglig.

Som bruker av Pearly eller Ladycomp vil du få gratis brukerstøtte, og personlig oppfølging og tips til hvordan få din syklus tilbake til normalen raskt og effektivt.

Takk for å dele!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone